Trump ücretsiz demişti sistem yolunu buldu! Kovid-19 tedavisine 35 bin dolar fatura!

ABD'de Kovid-19 testleri, Trump'ın imzaladığı yasa tasarısının ardından ücretsiz hale getirilse de hastane sürecinde uygulanan prosedürlere göre kişilere değişik skalalarda faturalar çıkabiliyor. Ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için tedavi gören bir kadına yaklaşık 35 bin dolar fatura çıkması şaşkınlık yarattı.

Trump ücretsiz demişti sistem yolunu buldu! Kovid-19 tedavisine 35 bin dolar fatura!
Trump ücretsiz demişti sistem yolunu buldu! Kovid-19 tedavisine 35 bin dolar fatura!
GİRİŞ 22.03.2020 01:49 GÜNCELLEME 22.03.2020 10:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağlık sisteminin pahalılığı nedeniyle sık sık eleştirilen ABD'deki hastane faturaları Kovid-19 salgını nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. 

 

 

ABD'de Kovid-19 teşhisi konulan ve daha sonrasında tedavi olan Danni Askini isimli bir kadın yaşadığı süreci Twitter hesabından paylaştı. 

 

 

Nefes darlığı, ateş, öksürük ve baş ağrısı gibi belirtileri olan Askini, ilk olarak Boston'da bir hastanenin acil servisine gittiğini ve burada kendisine "zaturre" olabileceği ve evine gidebileceğinin söylendiğini anlattı. 

TEST SONUCUNU 3 GÜN SONRA ALDI

Belirtilerinin sürmesi ve kötüleşmesi üzerine iki kere daha hastaneye gittiğini ve son gidişinde kendisine Kovid-19 testi yapıldığını belirten Askini, testten 3 gün sonra aldığı sonuçlarda kendisinde virüse rastlandığını kaydetti. 

"TAM ANLAMIYLA ŞOK OLMUŞTUM"

Test ve tedavi sürecinde sağlık sigortası olmadığına ve o dönem Başkan Donald Trump'ın testlerin ücretsiz olmasını öngören yasayı onaylamadığına işaret eden Askini, "Daha sonra önüme 34 bin 927 dolarlık bir fatura geldi. Tam anlamıyla şok olmuştum. Çevremde kimsenin bu kadar parası yoktu." ifadelerini kullandı. 

Virüsü atlattığını ancak yine de tedbiri elden bırakmadığını kaydeden Askini, söz konusu ücretin karşılanması için devlet destekli sağlık sigortasına (Medicaid) başvurduğunu ve bekleme sürecinde olduğunu aktardı. 

- SİGORTA KAPSAMINA VE HASTANELERE GÖRE FATURALAR DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR 

ABD'de Kovid-19 testleri, Trump'ın imzaladığı yasa tasarısının ardından ücretsiz hale getirildi.

Ancak yine de ilk muayene ve tedavi süreci için hastalara çıkacak faturanın ne kadar olduğu, testin hangi laboratuvarda yapıldığına, tedavi uygulanan hastaneye ve kişinin sağlık sigortasının kapsamına göre farklılık gösteriyor.

Kaiser Family Foundation'ın yayımladığı bir araştırmaya göre, Kovid-19 testleri ve tedavisi için ABD'lilere ortalama 9 bin dolar fatura çıkarken, kişinin tedavi sürecine göre bu rakam 20 bin doları bulabiliyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Emin batitrakya 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd hayrani chp liler okusun
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nokta,...... Arkadas. Allah hukumetimizi ve musluman tüm insanlari korusun,
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin dünyada yeri olmamalı! hepimize kızılderili taktiği uyguluyorlar... görünen köy kılavuz istemez hem arife tarif gerekmez... yinede geçmiş olsun!
    Cevapla
  • dalgiç 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bizim muhalefet... Bakın bu tabloya...
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet ne alaka! asıl tabipler birliği böyle olmasını istiyor!
    Cevapla
  • DELİ HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd devleti halkına bin dolar veriyor neden Türk devleti vermiyor, Bin dolarcılar neredesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor otuz beş bin doları duyunca yatın kalkın dua edin böyle bir devletiniz var diye.
    Cevapla
  • Müslüm 4 yıl önce Şikayet Et
    Deniz bu dediklerini birde içimizdeki Tayyip gitsin de kim gelirse gelsin diyen, istemezuk culara anlat.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    vah vah senidemi delirttiler kardeşim?
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Ev kiram 1750 dolar. Bir diş dolgusu 600 dolar. Türkiye de ki 6500 tl gibi düşünmeyin 1000 doları. Amerika da doğmuş Türkler bile uçağa atlayıp Türkiye de tedavi olup geliyor. Bizim ülkemiz inanın cennet. Özellikle sosyal sigorta ve sağlık konusunda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor