Türkiye'den Yunan'a tokat gibi cevap! Ankara anında harekete geçti

Türkiye’nin deniz yetki alanı anlaşmasını yok sayan Yunanistan’a cevap sahada verilecek. Fatih, Karadeniz’de, Kanuni ise Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arayacak.

GİRİŞ 01.04.2020 06:53 GÜNCELLEME 01.04.2020 07:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bütün dünya koronavirüsle mücadeleyle ilgilenirken bu durumu fırsat bilen Yunanistan, Doğu Akdeniz’de yeni girişimlerde bulundu. Türkiye’nin Libya ile imzaladığı deniz yetki alanı anlaşmasını yok saymaya çalışan Yunanistan, Avrupa Birliği’ne kendi çizdiği deniz yetki alanı haritasını gönderince Ankara da karşı harekete geçti.

 

 

YUNAN'A CEVAP SAHADA VERİLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de hidrokarbon aranacak yeni koordinatları belirleyerek Yunanistan’a cevabı sahada verecek. Bu kapsamda yılın ikinci yarısında Fatih, Karadeniz’de, yeni sondaj gemisi Kanuni ise Doğu Akdeniz’de hidrokarbon aramaya başlayacak.

 

 

Bu kapsamda Yavuz sondaj gemisi mevcutta Kıbrıs adasının güney kısmında sondaj faaliyetlerini sürdürürken Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin sismik arama gemileri de aralıksız olarak arama faaliyetlerini sürdürüyor.

PERSONEL KARANTİNADA

Öte yandan, Türkiye, bölgedeki sismik arama ve sondaj gemilerinde koronavirüse karşı da tüm tedbirlerini aldı. Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmasını tamamlayarak Mersin Taşucu’na geçen Fatih’teki personel gemiden indirilerek 14 gün boyunca gözetim altında tutulacakları otellere yerleştirildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 22
  • Fahri25 3 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur dusman uymaz.onun icin daima hazir olmaliyiz
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen derhal bu gün cikin yola..bir haftaya bir aya sakin kalmasin..
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu yunan neyin kafasını yaşar anlamadım. Avrupa değil yunanistanın arkasında adamlar sağlık ekipmanlarında birbirine kazık atmaya başladı. İtalya macaristan avrupanın birliğinden şüphe duymaya başladı. Fransa libya ile yaptığımız mutabakatı onayladı belki şu güvensiz avrupa duruşunda italya da bu durumu onaylarsa yunanistan sıkıntıya girecek.
    Cevapla
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan hép ac gözlü bogazina kadar da dolsa yine ac gözlü yunan hep bana bana
    Cevapla
  • A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyice kasinmaya basladilar herkesin su anda virusle ugrasirken sunlari kirivereceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!