Trump'tan 'Çin' çıkışı! Dünya son dakika geçti...

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Vuhan'daki ölü sayılarının yaklaşık 2 kat daha fazla olduğunu açıklamasının ardından Çin'deki ölü sayısı ile ilgili olarak "Orada ölümler çok yüksek, ABD'den çok yüksek, hatta yakın bile değil." dedi.

Trump'tan 'Çin' çıkışı! Dünya son dakika geçti...
Trump'tan 'Çin' çıkışı! Dünya son dakika geçti...
GİRİŞ 17.04.2020 20:48 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:44
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümlerin açıklandığından farklı ve ABD'den de çok daha yüksek olduğunu belirtti. 

 

 

"ÇİN'DE ÖLÜMLER DAHA ÇOK, ABD YANINA BİLE YAKLAŞAMAZ"

Trump, Twitter'dan Kovid-19 salgınının çıktığı ülke olan Çin'e yönelik açıklamada bulundu. Yeni tip koronavirüs için "görünmez düşman" ifadesini kullanan Trump, paylaşımında şunları kaydetti:

 

 

"Çin, görünmez düşmandan dolayı yaşamını kaybeden kişilerin sayısını iki kat artıran bir açıklamada bulundu. Aslında ölümler açıklananın çok ötesinde ve ABD'deki ölümlerden de daha çok. ABD, Çin'in yanına bile yaklaşamaz."

VUHAN  ÖLÜ SAYISINI REVİZE ETMİŞTİ

Kovid-19'un ilk kez görüldüğü Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kenti idaresi, virüse ilişkin ölü sayılarını bugün revize etmişti. 

İdare, Kovid-19 kaynaklı daha önce 2 bin 579 olarak açıklanan hayatını kaybedenlere 1290 kişi daha eklenerek yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 869 olduğunu duyurmuştu. Böylece Çin genelindeki Kovid-19 ölümlerinin sayısı 4 bin 632'i bulmuştu. 

Kovid-19 salgınının "merkez üssü" konumunda bulunan ABD'de ise 33 bin 286 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 95
  • Fantoma 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd bu vırusu eger lobratuarda gelıstıren ulkedır kendı vatandaslarının da olmesı umurlarında degıl olenler zaten fakırler trump oynuyor ama dunya ızlıyor dıkkat!
    Cevapla
  • Belasını bulacak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bilmek için kain olmaya gerek yok, çinde ve iranda bir yakınınız varsa sordurun bakın size ne gerçekleri anlatacaklar. Bunu sıradan bir vatandaş olarak söylüyorum ki ta tepede ki Trump daha neler neler bilmelidir. Dünya çok küçüldü, tahminim çinde ölü sayısı 100 binleri çoktan geçmiştir.
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin virüse sebep olduğu için ülkemizin de zararlarını temin etmelidir gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
    Cevapla
  • barbaroslar geliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru çin rusya ölüm vakkaları saklıyor,çinden yayılım oldugu icin ve olayı hafife alıp diğer ülkeleresıçrattığı icin,bütün ülkelere tazminat ödemeli.adamlar maske fabrikalarını açmışlar ,maaşlarını 10 katartırmıslar.hastalanmasınlar diye otellerde kalıyorlarmıs.dertleri diğer ülkelere ihraç cebe mangır.ing tereye test kiti satmışlar hepsi bozuk
    Cevapla
  • fikret 4 yıl önce Şikayet Et
    çin neyi doğru söyledi ki bu doğru olsun kominist internet dışında google yutube sosyal medya yasak basın yok kapalı kutu kim ne bilecek konuşan ağır ceza alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!