Trump hikaye anlatmış! Bizzat devlet başkanı yalanladı

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkenin lideri Kim Jong-un'dan 'güzel bir mektup' aldığına ilişkin açıklamasının asılsız olduğunu bildirdi.

Trump hikaye anlatmış! Bizzat devlet başkanı yalanladı
Trump hikaye anlatmış! Bizzat devlet başkanı yalanladı
GİRİŞ 19.04.2020 20:35 GÜNCELLEME 19.04.2020 21:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Trump'ın açıkladığı şekilde mektup gönderilmediği belirtildi.

ASILSIZ HİKAYE

Açıklamada, ABD Başkanı'nın neden "asılsız" bir hikayeyi medyayla paylaştığının inceleneceği kaydedilirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin "bencil amaçlarla" kötüye kullanılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.  

Dün, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünün Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trump, Kuzey Kore lideri Kim'den "güzel bir mektup" aldığını söylemişti. 

Trump, Kuzey Kore ile iyi çalıştıklarını ifade ederek, şayet kendisi başkan seçilmeseydi ABD'nin Kuzey Kore ile savaşa gireceğini ifade etmişti. 

- TRUMP'TAN KİM'E KOVİD-19 İLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA'nın 22 Mart'taki haberinde, ABD Başkanı Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim'e mektup göndererek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede iş birliği teklif ettiği bildirilmişti.

Trump'ın bu adımının Pyongyang yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandığı kaydedilen haberde, mektubun liderler arasındaki kararlı ilişkinin güzel bir örneği olduğu ancak bunun iki ülke ilişkileri açısından olumlu yorumlanmasında acele edilmemesi gerektiği vurgulanmıştı. 

Kuzey Kore ile ABD arasında, geçen yıl şubat ayından bu yana aksayarak da olsa devam eden nükleer müzakereler, İsveç'te 5 Ekim'de yapılan çalışma düzeyindeki toplantılarda kesilmişti.

Kuzey Kore lideri Kim, müzakereleri yeniden başlatmak üzere ABD yönetimine somut öneriler sunması için 2019 sonuna kadar süre tanımış, aksi halde nükleer ve kıtalar arası güdümlü füze denemelerini sürdürecekleri uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya işlettiler , Ya da iki taraftan biri yalan söylüyor.
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    yav bu adamlar yalancı şu an yaşlıları ve fakirleri ölüme terk eden bunlar bilerek yapıyorlar
    Cevapla
  • takavit 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi sen gelde simdi bu yalancinin ipiyle kuyuya in irakta yalansoyledi suriyede yalan 15 temmuzda turkiyeye karsi yalan koreye karsi yalan eeee cine karsi ????bence gene yalan hersey bunlarin basinin altindan cikiyor sonra camur at izikalir hesabi
    Cevapla
  • melut usta 3 yıl önce Şikayet Et
    bence korona bu trampin isi baksaniza hem insanlara sokaga cikma yasagi veriyor hemde valiler ve belediye baskanlsrina karsi halki kiskirtiyor bu biseyler sakliyor bi holuvid filmi ceviri
    Cevapla
  • vakkas 3 yıl önce Şikayet Et
    zalim zindik dunya kafa tutuyodun virus yenildin zindik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?