Elon Musk'tan pes dedirten koronavirüs açıklaması! Atatürk hatırlatmalı sert tepki

San Francisco'da uygulanan yeni tip koronavirüs önlemlerini eleştiren Elon Musk "Anayasal haklar hiçe sayılarak insanlar evlerine hapsedilmiş durumda" dedi ve bu durumu "Faşist bir yaklaşım" şeklinde değerlendirdi. Musk kişisel Twitter hesabından paylaştığı başka bir mesajda ise "Özgür ABD hemen" ifadesini kullandı. Musk'ın bu yaklaşımı tepkiyle karşılandı.

Elon Musk'tan pes dedirten koronavirüs açıklaması! Atatürk hatırlatmalı sert tepki
Elon Musk'tan pes dedirten koronavirüs açıklaması! Atatürk hatırlatmalı sert tepki
GİRİŞ 30.04.2020 10:01 GÜNCELLEME 30.04.2020 11:50

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketinin durumu hakkında yaptığı değerlendirme toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

 

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

San Francisco'da uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında iş yerlerinin kapalı olması ve insanların evlerinden çıkamamasını eleştiren Musk bu durumu "Faşist bir yaklaşım" şeklinde değerlendirdi. Söz konusu kararın insanları özgürlüklerinden mahrum bıraktığını iddia eden ve evden çıkıp çıkmama kararının kişi tarafından verilmesi gerektiğini savunan Musk "Anayasal haklar hiçe sayılarak insanlar evlerine hapsedilmiş durumda" dedi.

 

"KÜÇÜK İŞLETMELER AYAKTA KALAMAZ"

Musk daha önce tüm uyarılara rağmen bölgedeki fabrikasını açık tutmak için birkaç adım atmış ancak alınan karar kapsamında fabrika üretime ara vermek zorunda kalmıştı. İş yerlerinin kapalı kalmasını değerlendiren Musk, Tesla gibi şirketlerin bu krizi atlatacağını ancak küçük işletmelerin akıbetinin parlak olmayacağını öne sürmüştü.

"ÖZGÜR AMERİKA HEMEN"

Musk kişisel Twitter hesabından paylaştığı başka bir mesajda "Özgür ABD hemen" ifadesini kullandı.

ATATÜRK HATIRLATMASI YAPILARAK TEPKİ GELDİ

Musk'ın bu paylaşımına destek kadar tepki de geldi. O tepkilerden biri ise hatırlatmaydı. "Ryan Wyatt" isimli kullanıcı, Musk'ın 9 Kasım 2017 tarihinde attığı bir tweeti hatırlattı. O tweette Musk, Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğu belirtilen bir sözü paylaşmıştı: "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi tercih edin."

SÖZÜN ATATÜRK'E AİT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Musk'ın Atatürk'e atfederek paylaştığı sözün, daha sonra Atatürk'e ait olmadığı ortaya çıkmıştı. Kendisinin kaleme aldığı "Nutuk" isimli eserde böyle bir söze rastlanmıyor. Yine Afet İnan'ın Atatürk'ün el yazılarından hareket ederek hazırladığı "Medeni Bilgiler" kitabında da böyle bir söz yok. Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Dairesi tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün çeşitli konular hakkında söylediği sözleri bir araya getiren kitapçık incelendiğinde de durum değişmiyor. Kitabın 70. sayfasında yer alan bilim bölümündeki 5 madde incelendiğinde bahsi geçen sözle karşılaşılmıyor. Bilimle ilgili Atatürk'ün söylemiş olduğu sözler arasında "Yalnız ilim ve fennin yaşadığımız çağda gelişmesini idrak etmek ve ilerlemesini zamanında izlemek şarttır" sözü görülebiliyor. Bunlara ek olarak Atatürk Araştırma Merkezi tarafından 2006 yılında yayınlanan "Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri" isimli kitap incelendiğinde Atatürk'ün söylediği iddia edilen bu sözle karşılaşılmıyor. Aynı kurum tarafından hazırlanan "Atatürk'ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri" isimli eserde de söz konusu cümleler görülmüyor. Atatürk'ün Yasama yılı açılışlarında 1924'ten 1938'e kadar olan meclis konuşmaları incelendiğinde de yukarıdaki sözü söylediğine dair bir bilgiye ulaşılamıyor. Son olarak Atatürk'e en yakın isimlerden manevi kızı Afet İnan'ın yazdığı, "Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler" isimli eserde de böyle bir söz bulunmuyor.

KAYNAK: HABER7, TEYİT.ORG, NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu