Libya'da Hafter, Ramazan ayı boyunca ateşkes ilan etti

Libya’nın başkenti Trablus kentinde saldırılarını sürdüren Hafter, Ramazan aynın sonuna kadar tek taraflı ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

GİRİŞ 30.04.2020 14:09 GÜNCELLEME 30.04.2020 14:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Libya’da Trablus’a yönelik saldırılarda bulunan Hafter, ateşkes kararı aldı. Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu (LNA) Sözcüsü Ahmed Al-Mismari yaptığı açıklamada insani gerekçelerle Ramazan ayı boyunca ateşkes ilan ettiklerini açıklayarak, ateşkes kararının uluslararası toplumun ve “dost ülkelerin” isteği üzerine geldiğini vurguladı.

 

 

Öte yandan, Hafter’in ateşkes ilan etmesinden birkaç saat önce Hafter güçleri başkent Trablus'taki bir sağlık tesisine roketlerle saldırdı. Saldırıda bir sağlık çalışanı hayatını kaybederken hastanedeki 6 memur yaralandı. Saldırının ardından yangın çıktı. Hafter, Pazartesi günü tek taraflı olarak kendisini Libya hükümdarı ilan etmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • Birbir 3 yıl önce Şikayet Et
    Simdimi aklina geliyor. Kaybetmeye baslayinca ates kes aklinami geldi. Önceleri kendini güclü sanip ates kes falan tanimam diyordun veya hemen bozuyordun. Kaybetmeye baslayinca ates kes ates kes.
    Cevapla
  • Hakan E. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkes tanınmamalalı tepesine tepesine vurulmalı bir daha belini asla doğrultamamalı.O güçlü olduğunu sandığı anda ateşkesi ihlal etti. Yine fırsat bulsa yine saldırır.Çekilme yollarını özellikle vurun kadavra edin kendi ülkesini peşkeş çeken böyle gavura acınmaz.Wagner itlerinide es geçmeyin mümkün olduğunca çok zaiyat verdirin ki bu işin bilgisayarda call of duty oynamaya benzemediğini üç kuruş için değmediğini iyice anlasınlar kuru soğan kafalı moskoflar.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    petrol fiyatlarından BAE parayı kesmek zorunda kaldı. asıl şimdi durmamak lazım vurmak lazım sağda solda ne varsa...
    Cevapla
  • Çok Yaşlı Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateş kesmeyin bombalayın bu karaktersizi.
    Cevapla
  • BARIŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    mecburi insanlık ( ! ), insanlıktan sayılırmı acep?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor