Fransa'da ilk vakanın izini süren doktorlar inanılmaz sonuca ulaştı: 27 Aralık 2019'da başladı

Fransa'daki bir hastane, geçtiğimiz Aralık ayındaki zatürre hastalarından alınan kan örneklerine Kovid-19 testi uyguladı. 27 Aralık 2019'da hastaneye gelen ve iyileştiği belirtilen bir kişinin kanında yeni tip koronavirüs tespit edildiği paylaşıldı. Bu kişinin ülkedeki ilk vaka olup olmadığı konusunda karar vermenin henüz erken olduğunu duyuruldu. Fransa'daki ilk vaka 24 Ocak 2020'de açıklanmıştı.

Fransa'da ilk vakanın izini süren doktorlar inanılmaz sonuca ulaştı: 27 Aralık 2019'da başladı
Fransa'da ilk vakanın izini süren doktorlar inanılmaz sonuca ulaştı: 27 Aralık 2019'da başladı
GİRİŞ 05.05.2020 11:01 GÜNCELLEME 10.05.2020 09:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avrupa ve dünya kamuoyunu sarsan açıklama Paris'in kuzey kısmındaki Avicenne and Jean Verdier hastanesinden geldi.

 

Hastane etkilisi Yves Cohen, BFM TV'ye yaptığı açıklamada zatürre teşhisi konulan kan örneklerine Kovid-19 testi yapıldığını açıkladı. Özellikle Aralık ve Ocak aylarında grip testi negatif çıkan kan örneklerinin test edildiğini belirten yetkili "27 Aralık'ta alınan bir örneğin Kovid-19 testi pozitif çıktı" dedi.

 

ÜLKEDEKİ İLK VAKA OLABİLİR Mİ?

Cohen, 27 Aralık'ta koronavirüs hastası olan kişinin Fransa'daki ilk hasta olup olmadığı konusunda karar vermek için henüz erken olduğunu açıklarken, hastanın 15 gün boyunca tedavi edildiğini ve iki çocuğunu da enfekte ettiğini belirtti.

EŞİ SUŞİ STANDINDA ÇALIŞIYORDU

Hastanın eşinde virüsün tespit edilmediğini anlatan Cohen, hastanın hastalığı nereden aldığı konusunda yaşadığı şaşkınlığı da dile getirdi. Süpermarkette çalıştığı açıklanan hastanın eşinin, Çin kökenlilerin sıklıkla ziyaret ettiği bir suşi standında çalıştığı açıklandı.

ZATÜRRE TEŞHİSİ KONULANLARA TEST YAPIN ÇAĞRISI

Ülkedeki ilk hastaya ulaşmaya çalışan Fransızlar, yıl başında zatürre teşhisi konan hastaların kan testlerine Kovid-19 testi yapılması çağrısında bulunuyor.

FRANSA'DA İLK VAKA 24 OCAK'TA BİLDİRİLMİŞTİ

Fransa'da ilk resmi Covid-19 vakası 24 Ocak'ta açıklanmıştı.

YORUMLAR 15
  • AYNAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşim de korona yeni çıktığı zamanlar aynı belirtilerle rahatsız olmuştu uzun bı sure iyilesemedi kuru öksürük ateş şiddetli baş ağrısı geçmek bilmedi bana da bulaştı hastaneye gittim faranjit dedi ama öksürük geçmek bilmedi uyku uyutmuyo nefes aldırmıyodu o derece 3 hafta sonunda geçti çok şükür. şimdi iyiyiz.
    Cevapla
  • Operatör 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşim de koronadan önce aynı belirtilerle rahatsız olmuştu hastanede göğüs Dr zatürre dedi uzun bı sure iyilesemedi hatta ben ölecek galiba diye düşündüm. Çok korkmuştum. Çok şükür şimdi iyiyiz.
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınıf Öğretmeniyim. Bu sene covid 19 belirtilerine tıpa tıp uyan bir hastalık geçirdim. Ateş, öksürük, nefes alma zorluğu, halsizlik, kas ağrısı, boğazda yanma vesaireden Acile gitmiştim ve kan tahlilerimde covid belirtilerindeki gibi düşük değerler görünüyordu. Ayrıca öğrencilerimin bir çoğu aralık-ocak ayında zatüreden hastanede yattılar. Bu hastalık ilanından öncede vardı bencede.
    Cevapla
  • Mat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir öğretmen olarak bu sene hiç görülmemiş türden bir grip vakaları görülmüştü. Ben matematik öğretmeni olduğumdan girdiğim sınıflardan 1/3 ü okula gelemedi herkeste ateş şiddetli kuru öksürük halsizlik kusma kendi 2 çocuğunda da ömrümde görmediğim şiddette ateş düşmeme kuru öksürük ve sürekli kusma gördün. Çok şükür Cenabı Hakk şifa verdi
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim çocuğum da aynı sizin dediginiz gibi bir hastalik geçirdi hatta yürüyemedi bende size katılıyorum
    Cevapla
  • aralık salgını 3 yıl önce Şikayet Et
    Aralık ayında Türkiyede çoğu kişi ciddi rahatsızlık geçirmişti. çoğu kişiden ben böyle hasta olmadım lafını unutmuyorum. bazı doktor arkadaşlarla hala konuşuruz o zamandan beridir var bu korona illeti diye...
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Wuhan karantinasından 20 gün evvel falan dünyaya yayılmış demektir. Çinli doktor 26 Aralık'ta haber verdi. Wuhan 9 Ocak'ta karantinaya alındı. Çin herkesi kandırıyor hiçbir şeyi yönetebildiği falan yok. Hiçbir şeyin bittiği geçtiği yok her yerde durum aynı, herkes sıkıldı, çok ciddi para kaybetti, yeter bu kadar korona tantanası deyip bitiriyorlar.
    Cevapla
  • Muallime 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti