Son dakika: Suudi Arabistan'dan Hac kararı! Diyanet'ten ilk açıklama

Son dakika: Suudi Arabistan yönetimİ, koronavirüs nedeniyle yüz binlerce Müslüman tarafından merak edilen hac ibadeti kararını açıkladı. Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını yurt dışından hacı kabul etmeyeceğini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Son dakika: Suudi Arabistan'dan Hac kararı! Diyanet'ten ilk açıklama
Son dakika: Suudi Arabistan'dan Hac kararı! Diyanet'ten ilk açıklama
GİRİŞ 22.06.2020 22:38 GÜNCELLEME 22.06.2020 22:48
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Son dakika: Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını yurt dışından hacı kabul etmeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 180'den fazla ülkeye yayılan Kovid-19 vaka sayısının 7 milyonu aştığı ve yarım milyona yakın insanın bu salgından yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Dünya genelinde insanları salgına karşı koruyacak bir aşı veya etkili bir ilacın henüz bulunmadığı belirtilen açıklamada, sosyal mesafeyi koruma imkanlarının zor olduğu ortamlarda salgının hızla yayıldığı kaydedildi.

 

 

'KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE DIŞARIDAN HACI KABUL EDİLMEYECEK'

Açıklamada, kutsal toprakların misafirlerini korumak amacıyla daha önce umre ziyaretlerinin askıya alındığı ve bunun da tüm İslam ülkelerince memnuniyetle karşılandığı aktarıldı.

Bakanlık açıklamasında, Müslümanların sağlığını korumak amacıyla bu yıl yurt dışından hacı adaylarının kabul edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kovid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamlar ve uluslararası ulaşımın daha da riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle sınırlı tutacaktır."

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar ülkede Kovid-19 nedeniyle 1267 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının ise 157 bin 612'ye ulaştığını açıklamıştı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'ın koronavirüs nedeniyle dışarıdan hacı kabul etmeyeceğini duyurarak, ''Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve farklı milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla yapılacağını, yurt dışından hacı kabul edilmeyeceğini duyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığımız gelişmeleri yakından takip etmektedir. 2020 yılında kur’a sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kur’a hakları korunacaktır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yarın Başkanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 70
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıraliyet ailesi bir rahat hac yapsın belki munafıklık dan müslümanlığa dönersiniz
    Cevapla
  • sbil 3 yıl önce Şikayet Et
    haç maddiyatla yapılan ve buna gücü olan a farz dır kuranda diger devletlerde mazlum var onda para yok sen gitme diye yazmıyor olana müsade var; olmayana allah hesap sormuyor ve bu hesap ahiretle ilgili giden mükafatını alacak katında olmayan allaha tevekkül edecek burada bilen konuşanada ..bilmeyen bilenden de çok.luzumsuz kafadan konuşuyor .
    Cevapla
  • deli gadir 3 yıl önce Şikayet Et
    arab istanin basindaki mason senin hac paralarini amarika israile silah satin aliyor sonra muslumanlar birbirine olduruyor paraniza ulkemize kalkindiralim basdaki senin paranla sefa suruyor siz uyuyun
    Cevapla
  • narisminaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hac yerine asgari ucretlilere verin parayi daha sevap
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen Allah'ın emri olan haccı bırakıp seni beslesinler istiyorsun zavallı
    Cevapla
  • A Y 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın emrettiği farz nasıl yerine gelecek
    Cevapla
  • Müslüman türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav farzı sevapla karıştırmayın kardeşim ya.farz farz.diyelimki allah namazı belli bir ücreti ilim merkezine bağışlama şartıyla namazı kılacaksınız deseydi.o zamanda söylemi diyecektiniz.parayi asgari ücretlilere verin daha sevap.Allahin farz kılmasını nafile ibadet sevabina denk tutmak...Bi bitmediniz gitti
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen tatilde harcadığın parayı ver daha sevapmış ya
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıl salgın var otele gitmeyin keyf etmeyin fafire verin aç kalmaz
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    B Bu mescitler özerk olmalı ve sırasıyla diğer Müslüman ülkeler tarafından ikişer yıl dönüşümlü yöneltilmelidir. Çünkü bu topraklar Müslümanların ortak paydasıdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması