Libya resmen duyurdu: İş birliğine hazırız

Libya Adalet Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin aldığı karar doğrultusunda Libya'da oluşturulması planlanan insan hakları araştırma misyonuyla iş birliğine hazır olduğunu açıkladı.

Libya resmen duyurdu: İş birliğine hazırız
Libya resmen duyurdu: İş birliğine hazırız
GİRİŞ 23.06.2020 09:15 GÜNCELLEME 23.06.2020 10:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, BM İnsan Hakları Konseyi başta olmak üzere, bu alanda faaliyet gösteren yerel ve uluslararası kurumlarla irtibatlı olunduğu ifade edildi.

 

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 40 sayılı kararında, Libya hükümetinin, insan hakları alanında gösterdiği iş birliğinin övüldüğü belirtilen açıklamada, söz konusu kararın 43. fıkrasında yer alan "Libya'da insan hakları konusunda bir araştırma misyonu oluşturulması çağrısının" memnuniyetle karşılandığı aktarıldı.

Söz konusu misyonla iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade eden Bakanlık, bu kararın, Libya hükümetinin, insan haklarının korunması konusunda yaptığı çağrılar neticesinde alındığına inandığını belirtti.

 

TOPLU MEZARLAR ARKA ARKAYA ÇIKARTILMIŞTI

Libya ordusu, cumartesi günü Hafter milislerinden temizlenen başkent Trablus ve Terhune kentindeki toplu mezarlar ve hastanelerde 5 Haziran'dan bu yana toplam 190 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurmuştu.

Libya ordusu 17 Haziran'da da toplu mezarlarla ilgili uluslararası soruşturma açılması çağrısı yapmıştı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) açıkladığı rakamlara göre Hafter milislerinin harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune ve çevresinde, son dönemde 8 toplu mezar tespit edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Zalimler Fransa AB Israil ABD Bekleyin Sonunuz Yakin Kadafiyi Öldürüp Yamalikini Getireceklerdi Tutmadı sisi si var pisisi var Yamaliklari cok maksat ulke çıkarlarını kaynaklarını petrola konmakti plzn bozuldu baska planlari vardir ALLAHIN da bi hesabi var
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya'da Hafter'in çöküşü çok yakın, o aldığın canların da hesabı sorulacaktır. Zaten şuan için Libya'da ki durum hem bizim için hem Libya için hem de DÜNYA'mız için iyiye gidiyor ve umarım öyle de devam eder. Ve edecektir de! Hafter çöküşün çok yakın bilesin. Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza iyi gelecekler nasip etsin ve akıl versin... EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım çok zor değil. Hayırlısı olsun...
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya'da Hafter'in çöküşü çok yakın. Zaten şuan için Libya'da ki durum hem bizim için hem Libya için hem de DÜNYA'mız için iyiye gidiyor ve umarım öyle de devam eder. Ve edecektir de! Hafter çöküşün çok yakın bilesin. Bu aldığın canların suçunu da bu Dünya'da bile olmasa diğer Dünya da çekeceksin ... Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza iyi gelecekler nasip etsin ve akıl versin... EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım çok zor değil. Hayırlısı olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler