'Usame Bin Ladin şehit edildi' açıklaması ortalığı karıştırdı

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın parlamentoda yaptığı konuşmada, El Kaide terör örgütü elebaşı Usame Bin Ladin için "şehit edildi" ifadesini kullanması ülkede tartışmalara yol açtı.

'Usame Bin Ladin şehit edildi' açıklaması ortalığı karıştırdı
'Usame Bin Ladin şehit edildi' açıklaması ortalığı karıştırdı
GİRİŞ 26.06.2020 12:24 GÜNCELLEME 26.06.2020 12:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pakistan parlamentosunun alt kanadı Ulusal Mecliste yapılan bütçe görüşmesindeki konuşmasında, ülkede hükümetinden önce uygulanan dış politikayı eleştirdi.

 

"ABD, PAKİSTAN'I BİRÇOK KEZ AŞAĞILADI"

ABD'nin 11 Eylül saldırıları sonrası başlattığı Afganistan savaşı ile terör operasyonlarına Pakistan'ın destek vermesine karşı çıktığını belirten Han, "Destek vermesine rağmen Pakistan, birçok kere ABD'nin Afganistan başarısızlığının sebebi olarak görüldü ve aşağılandı" ifadesini kulandı.

"BİN LADİN ŞEHİT EDİLDİ"

Han, Bin Ladin'i Pakistan'ın Abbottabad kentinde ABD tarafından öldürüldüğü operasyonu "utanç verici" olarak nitelendirerek, "ABD, Abbottabad'a geldi ve Bin Ladin'i öldürdü, şehit etti. Sonra ne oldu? Bütün dünya bize lanet okudu, bizim hakkımızda kötü konuştu" dedi.

 

"ABD ÜLKEMİZE GELİP BİRİSİNİ ÖLDÜRÜYOR VE 70 BİN PAKİSTANLI SAVAŞTA ÖLÜYOR"

ABD'nin, Pakistan'ın bilgisi dışında ülkede insansız hava araçlarıyla operasyonlar düzenlediğini kaydeden Han, "Müttefikimiz ülkemize geliyor, bizi bilgilendirmeden birisini öldürüyor. Onların savaşında 70 bin Pakistanlı öldü. Yurt dışında yaşayan Pakistanlıların maruz kaldıkları aşağılanmaya bakın şimdi" değerlendirmesinde bulundu.

"ARTIK KİMSE BİZİ AŞAĞILAMIYOR"

Han, ülkesinin artık kimsenin savaşında yer almayacağını söyleyerek, "Artık kimse bizi aşağılamıyor. Trump, beni nerede görse saygı gösteriyor. Hatta Afganistan'a barış getirmek için yardımımızı istedi. Pakistan'ın Afganistan'daki rolü bugün takdir ediliyor" diye konuştu.

GEÇEN SENE DE BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

Aynı konuda geçen yıl ABD'de yaptığı bir konuşmada ise Han, "Hayatımda hiç bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim. Bir müttefikimiz bize güvenmeyip yapacağı operasyonu söylemiyor. Bir daha böyle aşağılanmak istemiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ

Han'ın, Bin Ladin'le ilgili "şehit" ifadesini kullanması, ülkede tepkiyle karşılandı.

Bin Ladin'in öldürüldüğü dönemde iktidarda bulunan Pakistan Halk Partisinin (PPP) Genel Başkanı Bilaval Butto-Zerdari, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Han'ın bu açıklaması, şiddet yanlısı aşırıcılığa olan yatkınlığıyla tutarlıdır" dedi.

Ana muhalefet partisi Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı Havaja Asıf ise "Bin Ladin, ülkemize terörizm getirdi. Bu dört dörtlük teröriste, Başbakan nasıl 'şehit' der?" ifadesini kullandı.

Han'ın Siyasi İletişim Danışmanı Şahbaz Gil, Twitter'dan, "Başbakan, konuşmasında iki kere Bin Ladin için "öldürüldü" ifadesi kullandı. Bizim terörizm karşısında duruşumuz ve ortadan kaldırma yolunda yaptıklarımız dünyadaki herkesten daha ileridir" paylaşımında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Ferman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlari ruslara karsi abd tarafindan özgür savasçikaraman ilan edilen bin laden bir den bire terorist ben laden oldu imran han diyor ki arçadilar adami sonra pakistan da öldürdüler bizden habersiz oyun var diyor imran bey oyunu simdi pakistan oynanaçak diyor abd esap vereçek diyor sen angi hakla benim topragimda benden habersiz askerinle elikopterînle gelip adam öldürmek ne demek diyor imran han
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH şahadetini kabul etsin
    Cevapla
  • Ahmet diyarbakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhamedin musamedin bin ladin bütün hayati buyunca ALLAH yulunda cihat etti kafir siyunist abd ye karsi bunu gercek musluman olan bilgileri menfaat icin deyil sadece ALLAH yulunda olan bilir. O bir sehittir.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sadece Afganistan ı değil Irak ıda Suriye yide Sudan ıda Libya'yıda dalkavukları ile perişan etti. O dünyada en büyük zalim. Daha önceki Kızılderili katliamları, Japonya ya attığı nükleer bomba katliamkarı, Vietnam ve Kore deki bölünmüşlük her taşın altından o çıkıyor. O bir zaman terörist dediği El kaide dediği ile anlaşıyor, Afganistan dan askerini çekileceğini söylüyor. Irak Suriye de açık pkk-pyd ile iş tutuyor. Allah için daha büyük terörist var mı. Değil 70 bin Afganistan da, Irak ta 1,5 milyon, Suriye de en az 500 bin PKK ile katlettiklerinin hesabını elbette verecek. Dünya böyle gidip duracak mı Asla. Gün geldikçe eyvah haline. Kimse bir şey yapmayacak. İçeriden göçecek.
    Cevapla
  • Ağa 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanın, Afganistan ile birleşmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı