Libya'dan Macron'un açıklamalarına imalı yanıt

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, ülkesinin Halife Hafter'i desteklemediği yönündeki açıklaması üzerine "Hafter'in başkente saldırdığı 14 ay boyunca Macron'dan bu saldırıyı reddettiğini duymayı umduklarını" söyledi.

Libya'dan Macron'un açıklamalarına imalı yanıt
Libya'dan Macron'un açıklamalarına imalı yanıt
GİRİŞ 30.06.2020 15:21 GÜNCELLEME 30.06.2020 16:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala, bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'nın Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'i desteklemediği ve Hafter'in başkente yönelik saldırısında sorumluluğu olmadığı yönündeki Macron'un ifadelerine karşılık verdi. Siyala'nın açıklamasında, "Bizler, 14 ay boyunca yani Hafter'in başkente yönelik saldırılarının başladığı günden itibaren Cumhurbaşkanı Macron'dan bu saldırıyı reddeden bir açıklama beklemiştik. Macron'un açıklamaları çok geç geldi, eğer ki bu saldırının başında olsaydı sahadaki yansımaları başka türlü olurdu" ifadeleri yer aldı.

 

MACRON'UN AÇIKLAMALARI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün Almanya'ya yaptığı ziyaret sonrasında katıldığı basın toplantısında, Fransa'nın Hafter'i desteklemediğini ileri sürmüştü. Fransa'nın rolünün orada kalıcı bir siyasi çözüm bulmak ve buna katkı sağlamak olduğunu savunan Macron, "Şimdi Hafter Nisan 2019'da askeri bir operasyon yapmaya karar verdiyse bunu Fransa ile anlaşarak yapmadı" ifadelerini kullanmıştı.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron'un Libya'da yediği tokatın sesi duyuluyor.Merkel acaba nasıl bir tedavi uygulayacak şamar oğlanına.
    Cevapla
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    Marcon kendini COK iyi gundemde tutuyor amacida bu CHP GIBI bos laflar ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!