Rusya'dan çok tuhaf Ayasofya açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasofya'nın statüsüne ilişkin bir karar alırken Ankara'nın yapının tüm dünya için önemini göz önünde bulundurmasını umduklarını belirtti.

Rusya'dan çok tuhaf Ayasofya açıklaması
Rusya'dan çok tuhaf Ayasofya açıklaması
GİRİŞ 06.07.2020 13:18 GÜNCELLEME 06.07.2020 13:30
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasofya'nın ibadethaneye dönüştürülmesi olasılığıyla ilgili, "Biz bu konudaki görüşümüzü saklamıyoruz. Bir karar alınırken yapının tüm dünya için taşıdığı önemin göz önünde bulundurulmasını umuyoruz" dedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da daha önce konuyla ilgili "Bu sıra dışı anıtın statüsüne ilişkin tüm kararların dengeli olmasını, bu sorunun inananlar için yüksek hassasiyeti, bilinen dinler arası bağlamı ve UNESCO Dünya Mirası anıtlarının yönetimi alanında mevcut uluslararası yasal düzenlemelerin dikkate alınmasını bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 38
  • YKC 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bu şekilde konuşanlar yarın da İstanbul için konuşur. Bunlara fırsat vermeden camiye çevrilmelidir.
    Cevapla
  • yener 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya ibadethane olarak aslına dönecek. Kaya sallandı yerinden o iş bitti. Hepimiz Müslümanız diyerek yürüyen ülke başkanlarını ilk Cuma namazında görmek isteriz.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    din iman hak getire lafa gelince mangalda kül gomuyonuz sizi tanımasak tamam eyvallah diyecez ama geçmişiniz belli
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan imansızlar burası Filistin mi ,kendinize gelin. Bizde ne satlık cami var ne de toprak. Siz bizi araplarla karıştırmayın. Dört tane füze sattınız diye sahibimiz mi oldunuz. Bizimle savaşmanın ne demek olduğunu siz iyi bilirsiniz.
    Cevapla
  • patrikane muzesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan bizde bir istegimiz var o zaman unesko dunya mirasi aniti olarak fener rum patrikanesininde ibadethane statusunden cikarilarak dunya miras olarak muze yapilmasini istesinler inanin buna en cok rus ve ukrayna patrikaneleri sevinir cunku bu patrikaneler arasinda ortadokslarin patrigi sensin benim tartismalari var bu sebeple rus patrik yatar kalkar size dua eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!