Trump'ın rakibi Joe Biden'dan küstah Ayasofya açıklaması! Erdoğan'dan resmen talep etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi ve Obama döneminde başkan yardımcılığı yapan Joe Biden, Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılarak cami yolunun açılması hakkında açıklama yaptı. Ayasofya'nın, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer aldığını hatırlatan Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak, karardan endişe duyduğunu bu adımdan geri dönülmesini talep etti.

GİRİŞ 11.07.2020 12:01 GÜNCELLEME 12.07.2020 06:59
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay'ın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.

 

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

Dünyadan konu ile alakalı çeşitli ülkelerden açıklamalar yapılırken, bir çağrı da Demokratların başkan adayı Joe Biden'dan geldi.

Ayasofya kararı sonrası çılgına döndüler! ABD, Yunanistan, Rusya ve AB'den açıklama!

 

Trump'ın rakibi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin aldığı karardan "derin endişe" duyduğunu söyledi.

Obama döneminde başkan yardımcılığı yapan Joe Biden, 85 yıldır müze olarak kullanılan Ayasofya'nın, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karardan dönme çağrısı yapan Biden, Ayasofya'ya herkesin "eşit" erişim sağlanmasına olanak sağlayan "müze" statüsünün korunmasını istedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 327
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer derin endişe duyuyorsanız demek ki doğru yapmışız
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    defol git işine , dünya nın özelleklede <türkiyenin meselelerine karışamazsın dengesiz mason.
    Cevapla
  • Yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler kafiler bizde size diyoruz ki İsrail kendi topraklarında olmayan Kudüs ne işi var müslümanların ibadetini niye engelliyor zalimleri ve iki yüzlü münafıkları Allah kahreylesin
    Cevapla
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafırler ıstesede ıstemesede allah nurunu tamamlıyacak.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten eşit erişim olacak merak etmeyin.hemde eskisi gibi ücretliye değil ücretsiz olacak.yalnız sizde bizim camilerimize eşit erişimi sağlayın hadi bakalım hadi hiç nir zaman dürüst olmadınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...