Ayasofya cami imam kim oldu? İşte merak edilen Ayasofya'nın imamı ve müezzini

Ayasofya'nın cami imamı kim oldu? Alınan kararla yeniden cami olan ve ibadete açılan Ayasofya'da imam olarak daha önce 5 yıl İstanbul Beyoğlu'nda müezzinlik yapan ve 2016 yılında Ayasofya'ya imam olarak atanan Önder Soy, görevine devam edecek. Müezzin olarak ise Ahmet Toraman görev alacak.

Ayasofya cami imam kim oldu? İşte merak edilen Ayasofya'nın imamı ve müezzini
Ayasofya cami imam kim oldu? İşte merak edilen Ayasofya'nın imamı ve müezzini
GİRİŞ 11.07.2020 14:34 GÜNCELLEME 11.07.2020 14:34

Ayasofya cami olarak yeniden ibadete açılması ile birlikte imamının kim olacağı en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. İstanbul'un fethi yani 1453 yılında camiye çevirilen yapı 1924 yılında alınan kararla müze haline getirilmişti. Şimdi ise yeniden camiye çevrilerek ibadete açıldı. Peki Ayasofya'nın imamı kim oldu? Müezzin olarak kim görev yapacak? İşte merak edilen sorunun cevabı...

AYASOFYA CAMİ İMAMI KİM?

Ayasofya'da imam olarak 2016 yılında atanan Önder Soy görevine devam ediyor. Bununla birlikte camide müezzin olarak  Ahmet Toraman görev yapacak. Daha önce 5 yıl İstanbul Beyoğlu'nda müezzinlik yapan Ahmet Toraman da geçtiğimiz yıl Ayasofya Camii'ne atandı ve hala görevine devam ediyor.

Kurra Hafız Önder Soy, Ayasofya'da ezan okumanın farklı bir heyecanı olduğunu ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi: 

"Çok güzel ezan okuyan meslektaşlarımız ara sıra gelir buraya. Bacaklarının titrediklerini görürüm. Ben yaşamıştım bunu, 'Acaba onlarda da oluyor mu' diye bakarım. İnsan heyecandan titrer. Ayasofya'da imamlığa başladığım ilk hafta Fatiha Suresi'nde şaşırdım. Beş yaşındaki çocuk bile Fatiha okur. Ben kurra hafızım, Fatiha'da şaşırılır mı ya? 'İhdinessırat el-müstakim' bitti, gerisi gelmiyor. Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır. O heyecan hiçbir zaman gitmedi. Her ezan vakti geldiğinde aynı heyecanı yaşıyorum. Geçen gün burada ezan okurken ben mikrofonu düşürdüm, bir mikrofon 250 gram, ama heyecandan düşürdüm."

AYASOFYA NEREDE 

İstanbul/Fatih ilçesinin Sultanahmet Meydanında yer alan Ayasofya, Kabataş Tramvayıyla ulaşımı oldukça kolaydır. Tramvaydan Sultanahmet durağında inildiğinde tüm ihtişamıyla karşınızda kalacaktır.

AYASOFYA BÖLÜMLERİ

- II. Selim, III. Murat, III. Mehmet ve şehzadeler türbesi
- Sultan Mustafa ve Sultan İbrahim türbeleri
- Kütüphane
- Sübyan mektebi
- Muvakkithane
- Şadırvan
- Vaftizhane 
- Mihrap
- Hünkar Mahfili
- Minber
- Üst galeri
-Ve günümüzde mevcut olmayan Ayasofya Medrese ve İmarethanesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer