Libya'dan tarihi Türkiye açıklaması: Şaşkınlık içindeyiz!

Libya Müftülüğü, Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilmesinden dolayı İslam dünyası ve Türk halkını tebrik etti.

GİRİŞ 20.07.2020 06:10 GÜNCELLEME 20.07.2020 08:38
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Müftülüğün sosyal paylaşım hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Müftülük, Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilmesine karşı Müslüman ülkelerdeki dini ve resmi makamların maksatlı kampanyalarından dolayı şaşkınlık içindedir" ifadesine yer verildi. 

 


 

"ZALİM YÖNETİCİLERİ MEMNUN ETMEKTEN ÖTEYE GEÇMEZ"

Açıklamada, söz konusu makamların söylediği sözlerin "Allah'ın razı olmayacağı, haktan uzak ve iftira olduğunu herkesten önce kendilerinin bildiği, bu sözlerin yerli ve uluslararası zalim yöneticileri memnun etmekten öteye geçmediği" vurgulandı. 

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu.

"ŞANLI BİR TARİHİ OLAY"

İslam dünyası ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkını tebrik edildiği açıklamada, Ayasofya'nın 86 yıl sonra "Allah adı anılmayan müzeden ezanların okunduğu mescide dönüştürülmesinin şanlı bir tarihi olay olduğu" belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Açıklamada, "Gaspçı siyonistlerin ellerinden Mescidi Aksa'nın özgürleştirmesiyle Allah'tan İslam ümmetine nimetini tamamlaması için dua edildiği" ifadesine de yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasoya dünya güzeli, güzellerin en güzeli ,türkün yurdunda daha, daha güzelleşmiş eşi emsali olmiyan bir harika,bu güzelin,güzelligini bozmamak dikilen 4 minarelerinin hepsinin birbirine benzemedigini,halkimiza sorsak %90 Nın bilmeyeceginden eminim,bu vesile ile benim tek arzum EZAN NIN,KISA ARALIKLA DÖRT MINAREDEN HOPERLÖR SÜZ OKUNMASI OLACAKTIR,INŞALLAH GERÇEKLEŞIR.
    Cevapla
  • orhan070707 3 yıl önce Şikayet Et
    söz uçar yazı kalır. bir gün gelir bu kardeş !!!! ülkelerin siyasi ve dini !!!!! otoritelerine bu yaptıkları terbiyesizlikleri ve münafıklıkları tokat gibi çarparız... bu kozlara da ihtiyacımız var... bizim istikametimiz islam ve adalet olduğu sürece kimin ne söylediğinin ve karşımızda olduğunun bir önemi yok... hak üzere olan bu milletin karşısında olanlar yevmil kıyamette bunun hesabını zelil olarak verecekler zaten... ALLAH C.C. VAR GAM YOK...
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan. Yakışır senin gibi güzel insana , Ayasofya yı tekrar ibadete açmak. inşallah kıyamet kopana kadarda camii olarak kalır!
    Cevapla
  • M.Türk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nevim arkadaş devlet yönetmeyi pc oyunu sanıyor galiba. Keşke senin dediğin gibi bütün hıristiyanlık ve islam düşmanlarına karşı tek yürek ve kararlılık ta yönetilebilse. Gel gör ki laik, islam düşmanlığıyla yönetilen bir devlet cumhuriyet var. O yüzden buna şükretmek lazım bundan iyisi çok zor
    Cevapla
  • Nevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz aallah ile inatlasiyorsunuz. Insanlarin aldatilmSi ksndirilmasi dunyanin Hristiyan veya Munafik olmasi bunun hic bir anlami yok. Siz Allaha karsi inatlasiyorsunuz. Allahin ayetlerine karsi. Benim endisem Allahi hepinizi birlikte yok etmesi Kut kavmini yok ettigi gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız