İngilizlerden Macron'a eleştiri: Jet skisi üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından soluğu bölgede alan Macron, Başkentte olumlu bir imaj oluşturmaya çalışsa da, tavır ve davranışları sömürgeci zihniyetin halen Fransız liderin zihninde var olduğunu gözler önüne serdi. Macron'un bu tavırları, İngiliz Times'ın gündemindeydi. "Emmanuel Macron jet ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor" başlıklı yazıda Macron'a ciddi eleştiriler yapıldı

İngilizlerden Macron'a eleştiri: Jet skisi üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor
İngilizlerden Macron'a eleştiri: Jet skisi üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor
GİRİŞ 13.08.2020 09:24 GÜNCELLEME 13.08.2020 09:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Beyrut Limanı'nda yaşanan patlama, son yıllarda meydana gelen en büyük felaketlerden biri oldu. Halen ölü, yaralı sayısının net olarak bilinmediği bölgeye patlamanın hemen sonrasında ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm dünyaya "Lübnan'ın yanındayız" mesajı vermeye çalışmıştı.

 

 

Macron'un içindeki emperyalist düşünceler nedeniyle bu ziyaret daha çok "sömürge devletini teftiş" gibi algılanırken, Fransız Cumhurbaşkanı'nın bölge ziyareti sırasındaki kibirli halleri bu düşünceyi doğrular nitelikteydi. İngiliz Times gazetesi Macron'un, Lübnan'dan hemen tatile geçişine atıfta bulunarak  "Emmanuel Macron jet ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor" başlıklı bir yazı yayınladı.

 

 

MACRON BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Cumhurbaşkanı Macron'un ziyaretinde akıllarda en çok, her yerde gülücükler dağıtıp, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı yanından uzaklaştırması oldu. Macron'un gülümseyen tavırları ve sömürgeci bir lider gibi yaptığı açıklamalar hem Lübnan'da hem de uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti.

İngiliz The Times yazarı Charles Bremner, Macron'un son ziyareti ile ilgili yaptığı analizde, Fransız liderin bu hallerini eleştirdi. Bremner Macron'un Beyrut ziyareti sonrasında hemen tatile çıkması üzerine "Macron, ülkesinde 18 ay süren protestolar ve ardından da yaşanan salgın hastalıktan sonra Akdeniz'deki yaz tatilini 'genç bir lider' imajını canlandırmak için kullanıyor" yorumunu yaptı.

FRANSIZ LİDERİN ZİYARETİ TEPKİ ÇEKTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Lübnan ziyaretinde ülkeden Fransız sömürgesiymiş gibi rejim değişikliğinden bahsetmesine tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları ve aktivistler, Macron’un tutumunun arkasında ‘sömürge zihniyetinin’ yattığını söyledi. Filistinli tarihçi Beşir Nafi, “Sömürge zamanları geçti. Ancak Macron’un zihninde devam ediyor” diye konuştu.

EMPERYALİST YANINI FRENLEYEMİYOR!

İngiltere'de yaşayan Filistinli tarihçi Beşir Nafi, Twitter hesabında Macron'un ziyareti hakkında "Fransa, bir süredir Emmanuel Macron gibi emperyalist yanını frenleyemeyen bir cumhurbaşkanı görmemişti" ifadelerini kullandı. Nafi, "Adam (Macron), utanmadan Lübnan siyasi hayatı için yeni bir döneme girmekten bahsediyor.

YORUMLAR 13
  • Oyun vebali 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransiz halkinin sari yeleklilere karsi olmasina ragmen kendisi yelek giyen jetsky de olmasina ragmen oraya buraya saldirmayi satasmadan duramayan baskankari var istanbulu su basinca tatilde elazigda milletin icini yakan deprem olur ekrem tatilde istanbulu sorun ve sikintilarla bogusur sorunlar dag sikintilar sel olur ekrem yine tatilde ey istanbullu siz ekremi tatil yapsin diyemi sectiniz yada ekrem belediye baskanligini tatil yapmakmi zannediyor ah atilan su oyun vebali hem dunyada hem ahirette karsimiza cikiyor chpye ekreme oy atanlar sade dunyalarini degil oturup ahiretteki veballerinide dususunle
    Cevapla
  • recep- 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok bu korona dan dolayı tek kişilik jet ski ile doğu akdeniz de keşif yapmaya gidiyor ola bilir
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Sarı yeleklilerin sorunları varken can yeleği giymek manidar olmuş.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    o sünepeye beyrutta ağzına iki tokat atıp jet sikisine göndertmediniz mi yazıklar olsun be..
    Cevapla
  • Lahana 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de kayak üzerinde şehir yönetilir...
    Cevapla
  • calisiii? Baskan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem mudafadan mi bahsettin belediye baskani olmayi tatil yapmak zannettiyse demek istanbulu sel giturur ekrem tatilde elazigda deprem olur ekrem erzurumda tatilde su anda istanbulun bir cok sirunu var ekrem bodrumda yine tatilde ey istanbullu oy attiginiz ekremi makaminda bulamazsiniz derdinizi hic bitmeyen tatil sonrasi 31 subatta dinler oda belki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi