ABD'den Türkiye kararı: Listeden çıkartıldı

Türkiye'ye seyahat uyarısını güncelleyen ABD, 12 ile yönelik uyarı notunu kaldırdı. Yapılan açıklamada ayrıca, olası terör olayları nedeniyle Şırnak ve Hakkari illeri ile Suriye'ye 10 kilometre uzaklıktaki bölgeler için 4'üncü seviye olan 'gitmeyin' uyarısı yapıldı.

ABD'den Türkiye kararı: Listeden çıkartıldı
ABD'den Türkiye kararı: Listeden çıkartıldı
GİRİŞ 26.08.2020 23:25 GÜNCELLEME 26.08.2020 23:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaptığı Türkiye'ye seyahat uyarısını 3'üncü seviyede tutarken, daha önce terör olayları nedeniyle 12 il için yayımladığı "seyahatinizi gözden geçirin" uyarısını kaldırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bugün kendi vatandaşlarına yaptığı “küresel seyahat uyarısı” listesinde Türkiye'nin durumunu güncelledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunan bakanlık, Türkiye'nin bazı bölgelerinde Kovid-19 riskinin arttığını ve mecburi bir seyahat durumunda bakanlık tarafından yayımlanan tavsiyelerin dikkate alınmasını istedi.

“KÜRESEL SEYAHAT UYARISI” LİSTESİNDE 3'ÜNCÜ SEVİYEYE ÇEKMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ile yapılan istişarenin ardından mart ayında ilan ettiği ve vatandaşlarına uluslararası seyahat yapmamaları tavsiyesinde bulunurken birçok ülkeyi “küresel seyahat uyarısı” listesinde 3'üncü seviyeye çekmişti.

- TERÖR OLAYLARI NEDENİYLE LİSTEYE EKLENEN 12 İL LİSTEDEN ÇIKARILDI

Ayrıca açıklamada, olası terör olayları nedeniyle Şırnak ve Hakkari illeri ile Suriye'ye 10 kilometre uzaklıktaki bölgeler için 4'üncü seviye olan "gitmeyin" uyarısı yapıldı.

Diğer yandan 6 Ağustos'taki açıklamada yer alan Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Tunceli ve Van illeri için yapılan uyarının son güncellemede kaldırılması dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • gökyüzü 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı terör saldırısı yapacaklar.İnşallah güvenlik güçlerimiz teröristleri saldıramadan etkisiz hale getirir.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    onu ilk önce ajanlarina soylesin
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    koronadan günde 1000 den fazla ölün var güney doğuda ve yahut doğuda terörden 1 , 2 tane vatandaşın ölecek diyemi korkuyon siyonist abd
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Coni gelmesin daha iyi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Coni gelmesin daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi