Rusya koronavirüs ilacı Avifavir’i tescilledi! Tarih belli oldu...

Rusya kendi ürettiği koronavirüs aşısı "Sputnik V" ardından Covid-19 ilacı Avifavir'i de duyurmuştu. Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF) ve Himrar Grubu’nun Avifavir adlı Kovid-19 ilacını, maliyetini en uygun hale getirdikten sonra perakende satışa sunma niyetinde olduklarını açıkladı. Ayrıca, ilacın tedavilerde kullanılmaya başlamasının ise 2020'nin ekim ayı olduğu bildirildi.

Rusya koronavirüs ilacı Avifavir’i tescilledi! Tarih belli oldu...
Rusya koronavirüs ilacı Avifavir’i tescilledi! Tarih belli oldu...
GİRİŞ 23.09.2020 22:24 GÜNCELLEME 23.09.2020 22:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu'nun konuya ilişkin açıklamasında, RDIF ve Himrar Grubu'nun Avifavir ilacını, maliyetini en uygun hale getirdikten sonra perakende satışa sunma niyetinde oldukları, ilacın tedavilerde kullanılmaya başlamasının ise ekim için planlandığı belirtildi.

Açıklamada, "RDIF ve Himrar, Avifavir'in maliyet optimizasyonu sonucu ilaca erişilebilirliğin artmasının ardından Avifavir'in perakende satışlarına başlamanın mümkün olduğunu düşünüyor. İznin alınması ve Avifavir'in ayakta tedavilerde kullanımının başlaması ise ekime planlandı" ifadelerine yer verildi.

RDIF'in geliştirme çalışmalarına katıldığı Avifavir ilacı, dünyada koronavirüse karşı geliştirilmiş tescilli ilaçlardan biri ve klinik testlerinde etkinliğini kanıtladı. İlaç mayıs ayında Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmişti.

RUSYA'DA KOVİD-19 VAKA SAYISI 1 MİLYON 122 BİNİ GEÇTİ

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilenlerin sayısı 1 milyon 122 bin 241'e, ölü sayısı 19 bin 799'a yükseldi. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 6 bin 431 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 1 milyon 122 bin 241'e çıktı. Artan günlük vaka sayısı 13 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye geldi.

YORUMLAR 19
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün çin büyükelçisi ile röperyaj vardı.yüzbinlerce kişiye aşı yaptık dediler.sahi çinde kısa zamanda bir anda hastalık yok oldu.demekki önceden aşıyıbulmuşlardı.birden ortaya çıkaramadılar ama gizli olarak aşı birşekilde yapıldı demekki.demekki virüsleri önceden tesbit ediyorlar.sonra aşısını buluyorlar.sonradahastalığı dünyaya yayıyorlar.sonra yüzmilyarlarca doları cebe indiriyorlar.çinde kul hakkı varmıdır.olsa bunu yapmazlar.her türlü aşıyı en kısa zamanda yapacak sistemi kurmalıyız artık zorunlu hale gelmiştir.
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    ilaç işe yarıyor mu diye devletimiz operasyon yapsın bence polat alemdar gibi adamlardan bir ekip kuralım ve rusyaya yollayalım işe yarıyorsa o ekip tüm ilaçların şifrelerini alsın
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen fazla film seyretme ...
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana akıl fikir versin salih :)... Dizi izlemeyi bırakta salih amel işle birazcık salih
    Cevapla
  • Ali ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Esiri olmussun polat alemdar dizisine az hayal kur yavrucu..
    Cevapla
  • Uyanma izle 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen sizi izlemeye devam et.
    Cevapla
  • hltt01 3 yıl önce Şikayet Et
    yan etkileri ve Türk toplumunun genetik yapısını nasıl etkileyeceği gibi konular bize biyolojik tehditleri hatırlatmalıdır. ilaç ve aşı biyolojik bir silah olarak kullanılmak istenebilir. yıllar sonra bu ilacın ne tür etkileri olacak biliyormuyuz? ilk bize satacaklarmış düşündürücü..
    Cevapla
  • Gariban ciftci 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu bizim Japonya’dan alıp kullandığımız ilacin muadili farivabir miydi neydi onun adı
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kullandığımız Favipiravir etken maddesi aynı,aynı ilaç,FAVİMOL Japonların ürettiği ilacı ruslar millileştirmiş
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    O favicovir'di. Bizimkiler yeni sentezle Favipavir ismiyle çıkardılar. Bu da onun muadili.
    Cevapla
  • Yan etkileri 3 yıl önce Şikayet Et
    Yan etkileri ne acaba
    Cevapla
  • Aladag 3 yıl önce Şikayet Et
    Yan etkisi kalp krizi :((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!