Acil koduyla toplandılar: Ermenistan'dan seferberlik hazırlığı

Ermenistan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında Bakü yönetimi Erivan'a misliyle cevabını verdi. Özellikle savunma sistemlerini topçu atışlarıyla yok eden Azerbaycan ordusu karşısında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan seferberlik emri vermeye hazırlanıyor. Kırmızı alarm durumuna geçilen ülkede askere alımların artırılması gündemde.

Acil koduyla toplandılar: Ermenistan'dan seferberlik hazırlığı
Acil koduyla toplandılar: Ermenistan'dan seferberlik hazırlığı
GİRİŞ 27.09.2020 12:02 GÜNCELLEME 27.09.2020 12:02
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Ermenistan geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği hukuksuz saldırılarını bugün sabah saatlerinde yineledi. Dağlık Karabağ bölgesi ve çevresine saldırılar düzenleyen Ermeni ordusu, sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. 

Azerbaycan'ın, hain saldırılara karşılık vermesinden hemen sonra Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan seferberlik emri vermek için kurmaylarını acil koduyla toplantıya çağırdı.

SEFERBERLİK EMRİ GÖRÜŞÜLECEK

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetin bugün acil koduyla toplanacağını ve sıkıyönetim ilan edilmesini görüşeceklerini söyledi.

Paşinyan, "Bugün Güvenlik Konseyi toplantısı yapacağız ve daha sonra hükümet, sıkıyönetim ve kısmi seferberlik ilan etme konusunu görüşecek" dedi.

ERİVAN'DAN PİŞKİN AÇIKLAMA

Azerbaycan'ın karşı saldırısının ardından açıklama yapan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan'dan pişkin bir açıklama geldi.

Saldırıları ve tahrikleri başlatan Ermeni tarafının sözcüsü , "Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 'karşı saldırıya' başladıklarını açıkladı. Bu, Bakü'nün daha önceden planlanmış eylemler gerçekleştireceğini ortaya koyuyor. Temel bilgilere sahip her asker, karşı saldırı operasyonu planlamanın haftalar süreceğini bilir. Gerilimin tırmandığına dair resmi açıklamadan dakikalar sonra Azeri ve Türk medyası cepheden haber geçmeye başladı. Bu durum, Azerbaycan'ın provokasyonunun önceden planlandığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 38
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem insanlara saldırıp öldürüyorlar hemde karşı saldırı önceden hazırlanmış diyorlar. Tabi hazır olacaklar sizin gibi galleşlere karşı.
    Cevapla
  • Idris 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir türk olarak kanimizin son damlasina kadar gardas azer beycanin yanin dayiz
    Cevapla
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Türk halkı Reise sahip çık yeter. Gidip isbilmezlere belediye verme. Makam verme. Bugün İstanbul'u bana verseleler daha iyi yonetirim.
    Cevapla
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    davutoğlu ve chp KOBANİ kolaları katileline yani PKK terör örgütüne geçmiş olsun dedikleri gibi ERMENİSTANa da geçmiş olsun diyecekler. lakin içinlerinden bu gçeçerken güya kamuoyuna oynayacakalrı için eh azerbaycanı destekliyoruz amamm pkk demokrasi hukuk diye teröristleri ihmqal etmeyecekler her zaman ki ögib
    Cevapla
  • Eflaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem işgal et 25 sene masada oyala sonra gel sivilleri vur sonra üç masum maymunu oyna.. Ermeniler tarihte yaptıkları zalimlikleri masum süsü vererek kapatma derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı