Ermenistan'ın saldırıları ile ilgili dikkat çeken Türkiye açıklaması!

Son dakika haberi; Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, canlı yayın programında Ermenistan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği saldırıların çıkış noktasını ve ilişkilerin kopma noktasında yaşanan süreci değerlendirdi. Ağar, Ermenistan'ın saldırılarının Azerbaycan'ın enerji jeopolitiği ile alakalı olmasının yanı sıra Türkiye ile de bağlantısının olduğunu söyledi.

Ermenistan'ın saldırıları ile ilgili dikkat çeken Türkiye açıklaması!
Ermenistan'ın saldırıları ile ilgili dikkat çeken Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 27.09.2020 14:14 GÜNCELLEME 27.09.2020 14:14
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ağar, "Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim ve Ermenistan'ın Azerbaycan üzerinden gerçekleştirdiği saldırılar Türkiye'yi zaafiyete uğratma projesidir" dedi. 

 

 

Son dakika: Ermenistan'dan hain saldırı: Şehit ve yaralılar var! Aliyev'den ilk açıklama


Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Habertürk canlı yayınında Ermenistan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği saldırıları ve arkasında yatan sebepleri değerlendirdi.

"SALDIRILAR TÜRKİYE'YLE BAĞLANTILI"

 

 

Abdullah Ağar, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıların Türkiye'de Doğu Akdeniz sorunları neticesinde değişen koşullar, Azerbaycan'ın yapmış olduğu uluslararası anlaşmalar ve Hazar Havzası'nda petrol ve doğal gaz rezervleri sonrasında gelişen ilişkilerle ilgili olduğunu söyledi. 

Ağar, Yunanistan'la yaşanan gerilimin ardından Türkiye'nin jeopolitik bir mücadeleye entegre olması sonrasında Ermenistan'ın saldırılarının beklenen bir şey olduğunu ifade etti. 

Ermenistan'ın hain saldırıları sonrası Türkiye'den peş peşe son dakika açıklamaları!


"TÜRKİYE YALNIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Türkiye'nin enerji kaynakları noktasındaki adımlarının sonucunda yalnızlaştırılma politikasına uğradığını ifade eden Ağar şöyle konuştu;

"Karadeniz'de bir doğal gaz havzasının bulunması ve 50-55 trilyon dolar seviyesinde olduğu tahmin edilen Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları ve bu kaynaklarının Avrupa'ya ulaşmasıyla ilgili Türkiye üzerinden geçecek daha ucuz bir hat korkunç bir kavga yaratıyor. Bu kavga Azerbaycan ve Türkiye arasındaki boru hattını çok ilgilendiriyor."

YORUMLAR 29
  • Ersoy 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp itidâl çağrısı yapacak ve Azerbaycan'da ne işimiz var, diyerek hükûmete çatacak.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat ele geçmiş bundan daha güzel fırsat olamaz Komple saldırıya geçip karabağı almanız gerekiyor..1 saat sürmez geri almak almıyorsanız, bunun içinde ince işler var o zaman ..
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni PKK ve yandaşlarını izleyelim bakalım chpkk nin tavrı ne olacak.
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycanın yerinde olsam bu sefer isgal edilmiş topraklari komple alir ustune birde nahcivanla aradaki bağlanti topraklari işgal ederim birazda ermeniler bağirsin topraklarımız işgal altında diye
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence nahçivandan da bir cephe açarak azerbeycan ile birleşelim
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bende onu demiştim. komşu olmamız yokmu şimdi? ne güzel olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!