Ermeniler Azerbaycan'ın en kalabalık ikinci şehrini bombaladı! İnanılmaz plan...

Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'ye sabah saatlerinde işgalci Ermenistan güçleri tarafından 3 adet bomba atıldı. İlk belirlemelere göre saldırılarda 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ermenistan'ın son saldırısı ile ilgili çok çarpıcı bir değerlendirmede bulunarak asıl amaçlarını deşifre etti.

GİRİŞ 04.10.2020 14:28 GÜNCELLEME 07.10.2020 22:01
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ermeni güçleri son olarak Karabağ'a 60 km uzaklıktaki tamamen sivillerin yaşadığı Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri olan Gence'yi bombaladı. Bölgeden alınan son dakika bilgilerine görede çok sayıda sivilin şehit düştüğü ve yaralandığı öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni askeri grupların, Azerbaycan'daki şehir ve köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğü aktarıldı.

 

 

Son dakika: Azerbaycan ordusu duyurdu! Ermenistan şokta, tam 10 bölgede çok büyük darbe vuruldu


 

Açıklamada, "Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, "Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir." değerlendirmesinde bulundu. 

 


ABDULLAH AĞAR KİRLİ PLANI DEŞİFRE ETTİ!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ermenistan'ın kışkırtıcı saldırısı ile ilgili sosyal medyadan çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ağar, Ermenistan'ın asıl amacının, Azerbaycan’ı; Ermenistan’ı Ermenistan’ta vurmaya tahrik edip Rusya’yı oyunun içine çekmeye çalışması olduğunu dile getirdi. 

Abdullah Ağar'ın konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde; 

"Dağlık Karabağ’dan ve Azerbaycan-Ermenistan sınırlarından (temas noktalarından) çok içerideki Azerbaycan Gence havaalanı dün gece vuruldu. Azerbaycan’ı; Ermenistan’ı Ermenistan’ta vurmaya tahrik edip Rusya’yı oyunun içine çekmeye çalışan Ermenistan şimde de “BEN VURMADIM!” diyor. 


Ermenistan’ın karar vericileri nasıl yalan söyleyeceklerini şaşırdılar. Azerbeycan Gence’de “Kendi kendini vurdu” diyorlar. İyi de! Siz Azerbaycan topraklarını (Karabağ’ı), sınırı/cephe hattını kullanarak Azerbaycan’ı vurup dururken Azerbaycan’ın kendini vurmaya ihtiyacı yok ki!

Ne kadar aptalca bir yalan! Ne kadar aptalca bir suç yıkma!"

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'tan tarafından Azerbaycan'ın Gence kentine yapılan bombalı saldırıya sert tepki gösterdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Ermenistan’ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence’de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırıları, Ermenistan’ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir" ifadeleri kullanıldı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • Alp kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan gavuru acından ölüyor diasporanın verdigi parayla geçiniyor balistik füzeyi nerden almış bunun içinde emperyalist zındıklarının parmağı var Azerbaycan asla yalnız bırakılmamalı destek olunmalı içimizdeki ermeni severlerede gereği yapılmalı
    Cevapla
  • En güzel cevap 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz de ermenistana güdümlüleri gönderin ermenistan kendi kendini vuruyor diyin
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce haberi oku sonra yorum yap Abdullah Ağır ne diyor neyi deşifre etmiş anlardın.
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Turan haritasındaki tek engel Ermeniler ,defolsunlar
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivilleri hedef alan Ermenistana, yeniden ve artarak, kat ve kat karşılık verilmeli, sivillerin bedeli kat ve kat katillerden sorulmalı, hemde hiç vakit kaybetmeden.
    Cevapla
  • vatandaş. 3 yıl önce Şikayet Et
    YaKahhar düşman ermenileri kahru perisan eyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...