İran devlet kanalı Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı: Sultan'ın hayalleri fiyaskoya dönüşüyor

İran devlet televizyonu Press TV'de Türkiye ile ilgili yayınlanan bir haberde, Ankara'ya akılalmaz iftiralar atılarak, Erdoğan'dan "Sultan" diye bahsediliyor. Haberde, Ermenistan'ın tezleri savunuluyor.

İran devlet kanalı Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı: Sultan'ın hayalleri fiyaskoya dönüşüyor
İran devlet kanalı Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldı: Sultan'ın hayalleri fiyaskoya dönüşüyor
GİRİŞ 22.10.2020 12:40 GÜNCELLEME 22.10.2020 17:34
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

İran Radyo Televizyon Kurumu'na bağlı ve farklı dillerde yayın yapan Press TV, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir haber yayınladı.

 

"İdlib'ten Karabağ'a 'Sultan'ın hayalleri fiyaskoya dönüşüyor" adlı başlıklı haberde, Türkiye'nin Suriye'deki bazı üslerden çekileceği iddia ediliyor ve Türkiye'ye "terörist kaçırıyorlar" iftirası atılıyor.

"CİHATÇI" YALANI BİR KEZ DAHA DİLE GETİRİLDİ

Kanalın Fransızca edisyonundaki haberde, Türkiye'nin Rusya, Çin ve İran'ı kendi sınırından uzak tutup Kafkasya'yı karıştıracağı belirtilerek, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın "cihatçılar bölgeye sevk edildi" saçmalığına üstü kapalı destek veriliyor.

ERMENİSTAN TEZLERİ SAVUNULDU

Haberde Sarkisyan'ın, "Türkiye'nin asıl amacı doğal gaz ve petrol alanlarını kontrol etmek. Çünkü Orta Asya ve Hazar Denizi çevresi büyük yataklara sahip" sözlerine yer veriliyor. Haberde Sarkisyan'ın sözlerini değerlendiren iki uzman ise, bu durumun tehlikeli olduğunu öne sürerek, "Türkiye bunu yaparken çok ileri gidiyor. Rusya ile olan diyaloğun riske girme durumu söz konusu" ifadelerini kullanıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 178
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    İran Müslüman görünümlü sapkın bir devlettir. İşleri güçleri dalavere yahudi ile aynı safta. Bu güne kadar hiç bir zaman dost komşu olmamıştır Osmanlı'dan beri.
    Cevapla
  • AfterBurnner 3 yıl önce Şikayet Et
    Baş hain,
    Cevapla
  • yusuf oguz 3 yıl önce Şikayet Et
    iran bir olke olarak bu haliyle varligini surduremiyecegini kendisi her kesten daha iyi biliyor ama atalar sozudur seytan seytanligindan vaz kecemez , cunki vari yoki o seytanlikdir ,cok cekmez boyuk firtina yakindir , bu seytanlarin sayesinde iran halklarini bir arada tuta bilecek hic bir sey yok artik .
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Eren Erdem boşuna dememiş Türkiye İran şavaş yapsa ben İran'ı tutarım diye
    Cevapla
  • Türk evladı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de adı sana bana benzeyen bir sürü ermeni olduğunu bilin artık bugün meclisde de çok var
    Cevapla
  • Sucu Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın % 40 Azeri Türkü sadece Dağlık Karabağ değil. İran sınırları içinde kalan azeri toprakları da işgal altında. İran topraklarının % 40 ını Azeri Türklerine terk etmelidir.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyoru...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!