Karabağ'ın İran sınırı 27 yıl sonra kurtarıldı

Son Dakika Haberi; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 köy ve 1 kasabanın Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını, Azerbaycan-İran sınırının işgal altındaki kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

GİRİŞ 22.10.2020 17:53 GÜNCELLEME 22.10.2020 20:37
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Aliyev, Twitter hesabından, "Kahraman Azərbaycan ordusu Fuzuli ilinin Mollaveli, Yukarı Refidinli ve Aşağı Refidinli; Cebrail ilinin Sirik, Şıhlar, Mestelibeyli ve Derzili köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengilan ilinin Kollukışlak, Malatkeşin, Kend Zengilan, Genlik, Velikulubeyli, Karadere, Çöpedere, Tatar, Tiri, Emirhanlı, Karkulu, Bartaz, Dellekli köyleriyle Ağbend kasabasının da Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığı müjdesini verdi.

AZERBAYCAN VE İRAN HALKLARINI KUTLADI

Ağbend kasabasının Ermenistan işgalinden kurtarılmasıyla, Azerbaycan-İran sınırının işgal edilen kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını belirten Aliyev, Azerbaycan ve İran halklarını kutladı. 

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy ile bazı stratejik yükseklikleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 61
  • berat 3 yıl önce Şikayet Et
    bu saattten sonra tum topraklarımızı bu şer yuvalarından korumamız gerekıyor gerekırse tum orduyu sınır hattına yerleştırelım koyler ıller kuralım ..türkün vereceği bir karış toprak yoktur.
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    İranı Türkiye, Azerbaycan ve Afgan sınırlarından kuşattık içerden feth ettik..Reis pakistanıda irana karşı kullanıyor Reis büyük Türkiyenin temellerini atıyor zekasızlarda dolar faiz edebiyatı ile mandacılıgı savunuyor sorozun uşakları
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Iran sinirindan devam edip azeribaycan nahcivan arasi birlestirimeli büylelikle pkk ermenistana gecemeyecek karadan türkiye de savasa katilmali
    Cevapla
  • Ziya Retci 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce işgal altındaki topraklarını bi garanti altına alsın sonra devam edebildiği kadar gider. Çünkü sözde ermeni topraklarına girdiği an uluslarası baskılar artacaktır. Ozamana kadar eğer şimdiye kadar hazırlık yapılmadıysa türkiye Nahçıvana silah yardımı yapmalı sırası geldiğinde Nahçıvan topraklarında bir iki boş binaya roket düşürüp ermenilerden saldırı var bahanesiyle çift taraflı ermenistana girildiğinde bir gün sürmez nahcıvan azerbeycan arası toprak bağlantısı kurulur.
    Cevapla
  • Atilant 3 yıl önce Şikayet Et
    İranla olan iliskiler gozden gecirilmeli araplar bahari gördü birde kışı yasamalari lazım..iran sen nekadar nankör bi devletsin tarihin boyunca hepmi arkadan vurursun..sana onca ambargo uygulanirken arkanda kim durdu kim seni uluslararasi platformda savundu şimdi sen kalkmissin ermenilere yardim ediyosun ..ama unutma bu kafkas bahari senide yutar tebrizde 30 milyon azarbaycan türkü yasiyor unutma
    Cevapla
  • hltt01 3 yıl önce Şikayet Et
    İranı kutlamıyor adam..tebriz.ve diğer vilayetlerde yaşayan soydaşlarına selam gönderiyor desteklerinden ötürü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor