İsrail ile Pfizer arasında Kovid-19 aşısı anlaşması

Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşıyı satın almak isteyen İsrail, Amerikalı şirketle anlaştı.

İsrail ile Pfizer arasında Kovid-19 aşısı anlaşması
İsrail ile Pfizer arasında Kovid-19 aşısı anlaşması
GİRİŞ 13.11.2020 15:42 GÜNCELLEME 16.11.2020 08:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 aşısı satın almak için Pfizer ile anlaşma imzaladıklarını belirtti.

 

8 MİLYON DOZ SİPARİŞ

Netanyahu, Pfizer'den 8 milyon dozluk aşı alacaklarını ve bunun da 4 milyon İsraillinin virüse karşı aşılanmasını sağlayacağını ifade etti.

SİPARİŞ ADETİ ARTIRILACAK

Potansiyel Kovid-19 aşısının gelecek yıl ocak ayından itibaren İsrail'e ulaşmaya başlayacağını dile getiren Netanyahu, ilerleyen aylarda gelecek aşı miktarının artacağını kaydetti.

"IŞIK GÖRÜNDÜ"

"Tünelin sonunda ışık göründü" diyen Netanyahu, başka kaynaklardan da aşı getirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YÜZDE 90 YETKİLİ

Pfizer ile BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği potansiyel aşının virüse karşı yüzde 90'dan fazla etkili olduğu duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    Her adı Türk olanı Türk sanmayın
    Cevapla
  • Abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bu adamın Türklüğü bulduğu aşıyı Türkiye den önce İsraile veriyor nerede bunun Türklüğü kurban olsun Türklüğe satılmış beyinler bizim basında şişire şişire bitiremedi bu adamı insanları kandırmayın bunun gibi insanlar herşeylerini satmışlar asıl nesillerini bile.
    Cevapla
  • Oguzhan 3 yıl önce Şikayet Et
    yahudinin canı tatlıdır. Ölecekler diye ödleri kopuyor. Kafir tekrar ayağa kalksın ki zulme devam etsin
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi Türkler Kürtler Müslümanlar ile vurdular. Farkına varalım inşaAllah. Milli ve Yerli olmayan ne varsa 33 elekten geçiriniz. Özellikle de iyi niyetleri çünkü kötüler belli. Yem atılmadan , bedel ödemeden özgüven olmayacağını küfür milleti çok iyi biliyor. Sadece insanlık şunu bilsin. Hitler kendisi yahudi olduğu halde yahudileri Filistine göçe zorladı. Gitmeyenler katledildi. Çıkar, para için kendi insanlarını öldürenlerden herşey beklenir. Bunları kendi yaptıkları gibi izole etmek gerek.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    hitler yahudimiydi? yahu adam avusturyali, yahudide nerden cikti?
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam anlamıyla ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek bu olsa gerek. Bak virüs ve ölüm var orada seni bekliyor, ama burada da aşı ve yaşam var, ama kısır olma pahasına. Tercih senin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor