İsrail ile 'normalleşme' anlaşması imzalayan Fas'tan Filistin açıklaması

Fas Başkanı Saadeddin el-Osmani, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin ülkesi açısından alınması zor bir karar olduğunu söyledi. Alınan kararın Filistin sorunu üzerindeki etkilerine değinen el-Osmani, 'Birlik ve beraberliğini tamamlamış güçlü bir Fas, Filistin davasına desteğini ve kararlı duruşunu sürdürebilir.' değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ile 'normalleşme' anlaşması imzalayan Fas'tan Filistin açıklaması
İsrail ile 'normalleşme' anlaşması imzalayan Fas'tan Filistin açıklaması
GİRİŞ 16.12.2020 20:55 GÜNCELLEME 16.12.2020 20:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalına gündeme dair açıklamalarda bulunan el-Osmani, “Tarihin bazı dönemlerinde ülkeler zor kararlar alır. İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararı bunlardan biriydi, bu nedenle gecikti.” ifadelerini kullandı.

ABD'nin Batı Sahra'da Fas'ın egemenliğini tanıması ve Rabat'ın Tel Aviv ile ilişkilerinin normalleşmesini bir tür  "takas" olarak yorumlanmasını reddettiğini belirten Başbakan el-Osmani, “Biz Filistin meselesiyle Batı Sahra'yı takas etmiyoruz. Fakat kazandığımız bu savaş, (İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi) açıklamanın eş zamanlı yapılmasını gerektirdi.” tespitini yaptı. 

Fas'ın toprak bütünlüğünü ve ulusal birliğini sağlayamaması durumunda Filistinli kardeşlerine destek vermekten aciz kalacağının altını çizen el-Osmani, ABD’nin Batı Sahra'da Fas'ın egemenliğini tanımasını “Eşi görülmemiş bir zafer" olarak yorumladı.

Fas Kralı 6’ncı Muhammed, geçtiğimiz hafta içerisinde ülkesinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirme kararı aldığını duyurmuş, karar ülke içerisinde birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Kudüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistin davasını satan Faslılar RABBİM in izni ile İnşaAllah üzerinize gelecek belâlara hazır olun
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    israille normalleşmeye giren bütün arap ülkeleri yöneticileri siyonist uşakları islama hizmet etmiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar