Rusya'nın yerli İHA'sı füzelerini takmaya hazırlanıyor! Rakiplerine gözdağı

İHA konusunda dünya devlerini yakalamaya çalışan Rusya önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Rusya'nın Stealth (Hayalet) İnsansız Hava Aracı (İHA) Okhotnik, hava-hava füzeleri ile teçhiz edilmiş şekilde uçuş testleri icra etmeye hazırlanıyor.

Rusya'nın yerli İHA'sı füzelerini takmaya hazırlanıyor! Rakiplerine gözdağı
Rusya'nın yerli İHA'sı füzelerini takmaya hazırlanıyor! Rakiplerine gözdağı
GİRİŞ 01.01.2021 17:14 GÜNCELLEME 02.01.2021 09:12
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Rus haber sitesi Sputnik'in edindiği bilgilere göre; Rusya'nın Stealth (Hayalet) İnsansız Hava Aracı olan Okhotnik, önümüzdeki yıl silahlı uçuş testleri gerçekleştirecek.

İLK FÜZE ATIŞINI YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Okhotnik İHA'dan ilk füze atışının 2021'in ikinci yarısında gerçekleştirilmesi hedeflenirken, atış testleri sırasında havadan havaya füzelerin de kullanılması planlanıyor. Ayrıca, havadan yere atış testlerinin gerçekleştirilmesi de planlamalar arasında bulunuyor.

 

DAHA ÖNCE YER TESTİNDE DE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Okhotnik İHA, geçtiğimiz haftalarda havadan havaya füzeler ile yer testi icra ederken görüntülenmişti.

İLK SÖZLEŞME 2011 YILINDA İMZALANMIŞTI

Okhotnik-B'nin geliştirilmesine ilişkin sözleşme, 2011 yılında Sukhoi ve Rusya Savunma Bakanlığı arasında imzalanmıştı. Radarda Düşük Görünürlük (Stealth) teknolojisine uygun olarak geliştirilen Okhotnik-B; Su-57, F-35 ve F-22 gibi stealth jetlerde de bulunan gövde içi silah istasyonlarına sahip. Okhotnik-B, Rusya’nın yeni nesil stealth savaş jeti Su-57 ve ABD'nin X-47B İnsansız Savaş Uçağına (UCAV) benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Birleşik Uçak Şirketi (UAC), 2024'te Okhotnik İHA'nın Rus Havacılık Kuvvetleri'ne teslimatının başlayacağını duyurdu.

YORUMLAR 81
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    f35 ın modelın ıha yapıcan karızma olur
    Cevapla
  • VGHY 3 yıl önce Şikayet Et
    motorun böyle kabak gibi ortada olduğu bir araç Stealth (Hayalet) olamaz.. Sallamayın...
    Cevapla
  • Séref 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların sihalari bile korku dolu nasıl bir millet bunlar
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya sıha duronları duşuren sıstemler için turkiyeden ozel sektörden teknoloji trasferi yaparak israil kamikazelerini nasıl suşürebılirim bunun için çalişiyor . gelelim bize yeni teknolojiler yapmalıyız .
    Cevapla
  • Taner 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yin tartışmasını yapıyorsunuz .Türkiye yolunu çizmiş ve istediği gibi devam ediyor. Önümüzdeki zorluklar var ama Allah’a şükür bunlarında üstesinden gelecek. Bu gidişten çok kişi rahatsız.Türkiye’nin silahlanması başka ülkelere korkutuyor.Bu dünyada hiç kimse savaşa girmez ,girerseler çok şeyini kaybeder.Boşuna Turan ordusu kurulmuyor. Turan ordusuna savaş açmak ———— Dünya savaşı başlatmak demektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti