Karadeniz'de Rusya'yı kızdıracak İHA kararı

İlerleyen zamanlarda Karadeniz'i hareketli günler bekliyor. Zira ABD, Romanya'ya MQ-9 İHA'larını konuşlandıracağını açıkladı. Söz konusu İHA'ların Rusya'ya karşı "serbest manevra görevlerine" de katılacağı ifade edildi.

Karadeniz'de Rusya'yı kızdıracak İHA kararı
Karadeniz'de Rusya'yı kızdıracak İHA kararı
GİRİŞ 05.01.2021 23:58 GÜNCELLEME 06.01.2021 16:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, "istihbarat, gözlem ve keşif görevleri" için "MQ-9 Reaper" tipi insansız hava araçlarını (İHA), 90 havacı asker ile Romanya'ya konuşlandıracağını açıkladı. Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, söz konusu araçların, Romanya'daki Campia Turzii Hava Üssüne konuşlandırılacağı ve filo tamamen işlevsel hale getirilene kadar İtalya'daki Aviano Hava Üssündeki 31. Filonun yönetiminde olacağı kaydedildi.

 

KARADENİZ SEMALARINDA RUSYA'YA KARŞI HAREKET EDECEK

Kaç adet MQ-9 gönderileceği bilgisi paylaşılmayan açıklamada, keşif kabiliyetlerinin yanı sıra MQ-9'ların aynı zamanda, ABD'nin yeni devreye soktuğu daha küçük birliklerle hızlı harekat icra etmeyi öngören "Hızlı Muharebe Konseptinin (ACE)" işletilmesine destek vereceği ve bölgede Rusya'ya karşı "serbest manevra görevlerine" de katılacağı belirtildi.

İHA'LAR TATBİKATLARA DA KATILACAK

İHA'ların bölgedeki tatbikatlara da katılacağına değinilen açıklamada, "MQ-9'un bu konuşlandırma ile ön cephedeki varlığı, ABD'nin Avrupa'nın güvenlik ve istikrarına olan bağlılığını ortaya koyuyor; NATO müttefikleri ve Avrupalı diğer ortaklarla olan ilişkilerimizi güçlendirmeyi amaçlıyor" ifadesine yer verildi.

 

"DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU VERİYORLAR" MESAJI

ABD'nin Avrupa ve Afrika Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Jeff Harrigian da konuyla ilgili açıklamasında, "MQ-9'ların ileri ve harbe hazır bir pozisyona konuşlandırılması ortak ve müttefiklerimize güvence verirken, hasımlarımıza ortaya çıkabilecek herhangi bir tehdide çok hızlı yanıt verebileceğimize dair açık bir mesaj göndermektedir" dedi.

HIZLI HAREKET ETME KABİLİYETİ KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

ABD Hava Kuvvetleri, şubat ayında Hızlı Muharebe Konseptine dair faaliyetlerini duyurmuştu. Bu yöntemle, bir savaşta hava unsurlarının büyük üsler yerine gerek görüldüğü takdirde küçük üslerde ve küçük ölçekli kuvvetlerle hızlı harekat icra etmesi amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Ahmet Duman 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve ab için yapılan her çalışmayı lanetliyorum. Tıpkı çıkarılan tezkereler ve komşu ülkelerde onlarla yapılan tatbikatortak devriye vs. faaliyetler gibi
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulunduğumuz ortam ve zaman diliminde, ne ABD, RUSYA ya düşman, ne de RUSYA, ABD ye düşman. Uyanık olma zamanı, oynanan oyun ABD ve RUSYA nın Türkiyemize karşı birlik görünümlerini gizleme oyunudur.
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite kuruluşlarımızdan, daima daha gelişmiş özellikleri olan farklı üretimler daima ARGE’ler yapalım İnşallah.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye NATO dan ayrilmalidir
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan ohhh ohhh
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz iceri deki hainlere dikkat edelim disarisi bi halt yiyemez tarihde bunu defalarca yasadik yikilmaz denilen kaleler genelde iceri den isgal EDILMISTIR biz icimizde ki hainlere dikkat edelim
    Cevapla
  • Arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyorsun kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır