Türk SİHA'ları Putin'in ayarını bozdu! Savunma Bakanlığı'na Okhotnik İHA'sı talimatı

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaş sonucu Ermenistan'ın uğradığı hezimet Rusya'nın savunma sistemleri konusunda yetersizliğini ortaya çıkmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanlığı'na "Avcı" adını verdiği saldırı İHA'larının en kısa zamanda hazırlanması talimatını verdi. Öte yandan iki Rus gazeteci, geçtiğimiz günlerde Türk İHA'larının görüntülerini gizlice çekerken yakalanmıştı.

GİRİŞ 07.12.2020 13:54 GÜNCELLEME 07.12.2020 17:17
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı elde ettiği tarihi başarıda büyük rol oynayan Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçları Rusya'nın savunma sistemlerinin yetersizliğini ortaya koydu. Dünya basının övgüler yağdırdığı Türk İHA'lara ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanlığı'na "Avcı" adını verdiği saldırı İHA'larının en kısa zamanda hazırlanması için "Çok uzadı, derhal bitirin" talimatını verdi. Rusya Savunma Bakanlığı "Avcı" adı verilen saldırı İHA sistemlerinin en kısa sürede tamamlanması için askeri personele talimat verdiği ifade edildi. Öte yandan "Okhotnik" isimli İHA'ların Rus ordusuna teslimi belirlenen tarihe göre 2024 yılında başlayacaktı.

 

Rus İzvestiya gazetesi, Dağlık Karabağ semalarına "Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının tamamen hakim olduğu" yorumuna yer verdi. Aleksey Hlopotov adlı askeri uzman, gazeteye yaptığı değerlendirmede, "Gökyüzüne tamamen insansız hava araçları hakim. Ermenistan'ın tankları İHA'lar karşısında çaresiz durumda. Eski tip tanklar artık tarihe karışıyor" diye konuştu.

ERMENİSTAN HEZİMETİ RUS MEDYASINDA ÇOK KONUŞULMUŞTU

 

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalardan sonra Rus savunma sistemleri ile desteklenen Ermenistan ordusunun uğradığı hezimet Rus medyasında da geniş yer bulmuştu. Rus medyasında, Türk SİHA'larına karşı Rusya'nın İHA ve SİHA "güçsüzlüğü" çokça yer almıştı. Kremlin yanlısı gazete Komsomolskaya Pravda da daha önce yayınladığı "Rusya SİHA savaşına hazır mı başlıklı" başlıklı haberine "hayır" cevabını vermişti.

RUS GAZETECİLER TÜRK İHA'LARININ GÖRÜNTÜLERİNİ GİZLİCE ÇEKERKEN YAKALANDI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, Türk İHA'larının AR-GE Merkezi'nin bulunduğu ve fotoğraf ile video çekiminin izin alarak yapıldığı bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rus gazeteciler gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 90
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    2024 diyorsa sen ona 1-2 sene daha ekle. Bizimkiler 1 senede yaptılar ağır silahlı ihalari. Akıncı ve göksunguru... 2023-24e bizim jet ihalar hazır olur.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İha, sila, elektronik harp, radar, hipersonik füze sistemleri, füze teknolojilerine, denizaltı harp sistemlerine çok yatırım yapmalıyız, yaptığımız güzelde fazlada havaya girmeyelim, daha yeni emeklemeden yürümeye başladık, gidecek çok yolumuz var.
    Cevapla
  • Vaqif 3 yıl önce Şikayet Et
    Size uqurlar dileyirem
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yakalanan rus degilde türk olsa örgütden içeri atılırdı
    Cevapla
  • chp si pkk sı 3 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki chp pkkalılar olmasa çok daha hızlı çok daha iyilerini daha az kısa zamanda yapacagızda, içerdekiyle mi dısardakiyle mi ugrasalım? s400 de gereksizdi bir zamanlar.
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Gün gelir bizim ihalar sanada bir ayar verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı