Şimdi de Çin! Türk İHA'ları ile ilgili flaş öneri

Çin'de yayımlanan bir makalede, Çin ordusunun drone geliştirdiği ancak yeterli düzeye gelemediği belirtilerek, Türk İHA'ları örnek gösterildi. Makalede, Çin'in bu stratejiye göre hareket etmesi tavsiye edildi. Yazıda "Dağlık Karabağ ihtilafında gördüğümüz insansız hava araçlarıyla karşılaştırıldığında, karşımıza çıkan İHA tehdidi teknolojik açıdan daha gelişmiş, tespit etmesi ve savunması daha zor" denildi.

Şimdi de Çin! Türk İHA'ları ile ilgili flaş öneri
Şimdi de Çin! Türk İHA'ları ile ilgili flaş öneri
GİRİŞ 22.12.2020 17:32 GÜNCELLEME 23.12.2020 10:29
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Türk İHA'ları, Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ'daki başarısının ardından birçok uluslararası gazete, dergi ve televizyon kanalı tarafından övüldü. Çinli gazete South China Morning Post'ta da "Dağlık Karabağ savaşındaki drone saldırıları Çin ordusu için bir uyarı olmalı" başlıklı bir yazı yer aldı. Yazıda Ermenistan'ın Azerbaycan silahları ile pusuya düşürüldüğü ve Çin'in ordusunda geleceğe dair hazırlık yapılması gerektiği belirtildi. Çin ordusunun drone geliştirdiği ancak yeterli düzeye gelemediği vurgulanan yazıda Türk İHA'ları örnek gösterildi. Makalede İHA'ların savaş alanlarındaki etkisine vurgu yapılarak Çin'in bu stratejiye göre hareket etmesi tavsiye ediliyor.

 

Bayraktar TB2

"BAYRAKTAR İHA'LARI ÖNEMLİ ROL OYNADI"

Makaleden öne çıkan satır başları şu şekilde;

 

"Tankerler, radarlar ve zırhlı araçlar dahil olmak üzere konvansiyonel kara kuvvetlerindeki varlıklarına rağmen, Ermeni ordusu Azerbaycan'dan gönderilen İHA'lar için kolay bir avdı, özellikle siperlerde ve hareketli araçlarda hedeflere hassas saldırılar düzenleyen Bayraktar TB2 insansız hava araçları önemli rol oynadı.

Azerbaycan'ın havada süzülen insansız hava araçlarının çektiği videolar, Ermeni askerlerinin tespit edildiği yerde hedef alındığını gösteriyordu. İHA'lar aynı zamanda keşif operasyonlarında da kullanıldı Ermenistan'ın mağlubiyetine yardımcı oldu.

Akıncı TİHA

İHA TEHDİDİ TEKNOLOJİK AÇIDAN DAHA GELİŞMİŞ

Ordumuzun çeşitli tiplerde çok sayıda insansız hava aracı var ancak yine de gelişmiş insansız hava araçları tehdidiyle karşı karşıya. Dağlık Karabağ ihtilafında gördüğümüz insansız hava araçlarıyla karşılaştırıldığında, karşımıza çıkan İHA tehdidi teknolojik açıdan daha gelişmiş, tespit etmesi ve savunması daha zor."

Aksungur

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 115
  • Merroh 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş şu haberlere bakarsak dünya İHA üretmekten vaz geçmiş sadeca Türkiye'den almayı düşünüyor ama alan yok 2023 bekliyorlar galiba iyide ihalar manuel gibi uydu kontrollü degil ne yapsın çin bunu veya diger ülkeler
    Cevapla
  • Zeynal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha nedirki türkü harpte görsünler bide iha siha küçük kalır binde biri bile değil. Bizim her bir kurmay subayımız tek başına bir ordu zaten akıl iman cesaret strateji sabır savunma saldırı imha hepsi var bunların onların kan hafızasında saklı tıpkı kurt yavrusu gibiler. Metehanın Alparslan IN Osman GAZİNİN torunları. Maşallah
    Cevapla
  • Merroh 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaynaldin yere inmeyi düşünüyor usun fazla uçtun
    Cevapla
  • beşircan 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de, hani bi laf vardır, ATMA ZEYNAL DİN KARDEŞİYİZ diye. Fazla gaza gelme, sükunetini koru yavru kurt
    Cevapla
  • hollandadan 3 yıl önce Şikayet Et
    tihalar yolda 2021 insAllah ozaman goeri dussecek desene
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    artık bir şeyi anlamalıyız bu siha lar çok göz öünde ülkemizin sürpriz siha olacak sihalar geliştirmeli dünya ülkeleri artık bunların açıkları neler olabilir i düşünüyor o yüzden bizde sürpriz olacak sihalar yapmalıyız
    Cevapla
  • Caplahama 3 yıl önce Şikayet Et
    O kafa nerde
    Cevapla
  • Ertuğran DURAN 3 yıl önce Şikayet Et
    iZMİRLİ AHMED Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'dan ve damadı Selçuk BAYRAKTAR'DAN ALLAHU TEALA ebediyyen razı olsun. Bizim sihalarımız bu asrın, bu zamanın EBABİL Kuşlarıdır.TEBRİK EDERİM KARDEŞİM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'