Almanya Savunma Bakanı'ndan Türk SİHA'larına övgü

Türkiye'nin Suriye ve Libya'da gerçekleştirdiği SİHA operasyonları, bölgede yürüttüğü faaliyetlerin kolayca başarılı sonuca ulaşmasını sağladı. Özellikle günümüz teknolojisine uyumunun yanı sıra gelecekte de kullanım açısından oldukça önemli olan yerli ve milli SİHA'lar dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Türkiye'nin SİHA'larına son olarak Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'den övgüler geldi.

Almanya Savunma Bakanı'ndan Türk SİHA'larına övgü
Almanya Savunma Bakanı'ndan Türk SİHA'larına övgü
GİRİŞ 09.12.2020 15:53 GÜNCELLEME 09.12.2020 15:53
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli ve milli SİHA'ları, dünyada adından bahsettirmeye, ses getirmeye devam ediyor. Özellikle uluslararası basının hemen her gün hakkında haberler yazdığı TB-2'ler Dağlık Karabağ'da adeta rüşdünü ispatladı. 

Daha önce Libya ve Suriye'de de kullanılan TB-2'lerin Karabağ'da Rus savunma sistemlerine karşı elde ettiği başarılı sonuçlar, en son Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer tarafından değerlendirildi. Karrenbauer Türk SİHA'larından övgüyle bahsetti.

"TARİHİN İLK SİHA SAVAŞI"

Almanya Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Hamburg’daki Federal Ordu (Bundeswehr) Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Türk SİHA’ların başarısını överek "Karabağ’da, tarihin ilk SİHA savaşı yaşandı. SİHA’lar, bombardımanlarla savaşın seyrini değiştirdi. Sonuçları, kaybeden taraf için çok ağır oldu" şeklinde görüş belirtti ve Alman ordusunun hava savunma ve saldırı sistemlerinin bu konuda eksikliğine vurgu yaptı.

Kramp-Karrenbauer, ordu mevcudundaki insansız hava araçlarının silahlandırılması ve yeni SİHA’ların alınması talebinde bulundu.

"TÜRKİYE ÇOK YÜKSEK TEKNOLOJİYE ULAŞTI"

Almanya Savunma ve Stratejik Araştırmaler Enstitüsü (GIDS) Başkanı Gert Estenhofer, Alman savunma sisteminin çağın gereklerine cevap verebilmesi için, insansız hava araçlarının silahlandırılması gerektiğini söyleyerek "Türkiye bu konuda çok yüksek bir teknik düzeye ulaştı. Biz SİHA’ların gerekliliğini tartışırken, Ankara yıllardır başarılı bir teknoloji oluşturdu. Değişik tipte araçlar geliştirdiler, sunulan arz alışveriş merkezlerindeki tezgahları anımsatıyor" diye konuştu.

KAYNAK: AMERİKA'NIN SESİ
YORUMLAR 61
  • Şerif bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupayı bizimkiler gözünde çok büyütüyor sömürgeçilikten kalma parası var. bizden fazla olan tek şey. saglık sistemi çaresiz. Samavunma sistemi abd ye dayalı. demokrasi bitmiş.
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin kac askeri var Kac tanki kac ucagi var kaci calisir durumda Hersey goruldugu gibi digil avrupada Burokrasiye bogdular kendini Ve abd nin somurgesi olduklari icin Afganistand olan ucaklari haric 7 ucaklari var calisir durumda Cogu calosmayan 290 tanklari var Hersey goruldugu gibi digil 12000 askeri var
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerdeyse Tekrar Almanya bizi kıskanıyor Ve Avrupa yıkılıyor - parçalanıyor - diyeceğiz ...
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ezik
    Cevapla
  • Halil Yurtsever 3 yıl önce Şikayet Et
    Iste bu TÜRK olmaktan yine gurur duydum dusmanlarimiza korku doslarimiza guven durmak yok yola devam
    Cevapla
  • keke 3 yıl önce Şikayet Et
    KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK ARTIK.!!! Ok yaydan çıkmıştır. Geri dönüş yok artık. Ya var olacağız ya yok. Tek yol, tek çare; Milli Ekonomi, Milli Endüstri, Milli Teknoloji, Milli Enerji, Milli Siyaset, Milli Düşünce, Milli Ordu, Milli Silah, Milli Sanayi, Milli Hukuk, Milli Eğitim, Milli Diyanet, Milli Medya, Milli Duruş, Milli Güç, Ve tek kurtuluş MİLLİ İRADE... YARINLAR DÜNLERİ UNUTTURACAK. SABRET. İnşeallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi