Türk SİHA'ları Almanya'yı harekete geçirdi: Gelen haber ordumuzu şoke etti

Almanya'da yayımlanan bir makalede, Türk SİHA'larının Azerbaycan'daki başarılarının Alman ordusunu harekete geçirdiği ifade edildi.

GİRİŞ 08.04.2021 13:28 GÜNCELLEME 09.04.2021 08:35
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurt Allgemeine Zeitung, Azerbaycan tarafından kullanılan Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), 190'dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etmesiyle ilgili haberlerin Alman ordusunda şoka neden olduğunu yazdı.

FAZ'daki makalede, Türk SİHA'larının Azerbaycan'daki başarılarının Alman ordusunu önlem almaya zorladığı ifade edildi.

Savunma Bakanlığının, Alman ordusunun hava savunma sisteminin SİHA'ları önleme konusunda yetersiz olduğunu kabul ettiği vurgulandı.

ABD siyasetine yön veren meşhur Fukuyama'dan ses getiren Türk SİHA'ları yazısı

ALMAN ORDUSU ÖNLEM ALMA HAZIRLIĞINDA

Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in bu sıkıntıyı aşmak amacıyla bir bütün olarak hava savunma sistemini yeniden tasarlamak için birtakım öneriler hazırladığı kaydedildi.

"SİHA TEHDİDİ NEDENİYLE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DEĞİŞTİRİLMELİ"

Almanya'nın 2013 yılında hava savunma sistemine ihtiyaç görmediği için herhangi bir modernizasyona gitmediği belirtilen makalede, "Şimdi, SİHA saldırılarının tehdidi nedeniyle acilen hava savunma sisteminin değiştirilmesine ihtiyacı var. Silahlı kuvvetler mükemmel durumda değil. Ancak Alman ordusunun SİHA saldırılarına karşı neredeyse savunmasız olduğunun kabulü sürpriz oldu" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'den Almanya'ya sürpriz İHA teklifi

"KARABAĞ'DAN GELEN HABER ALMAN ORDUSUNU ŞOKE ETTİ"

Makalede, "Çatışmalar sırasında İsrail ve Türkiye tarafından üretilen Azerbaycan SİHA'ları, 190'dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etti. Ermeni askerleri saldırılara karşı savunmasız oldukları için morallerini bozdu. Bununla ilgili haberler, Alman ordusunda şoka neden olmuştu" değerlendirmesinde bulunuldu.

PATRIOTLARA MODERNİZASYON

Almanya'da Amerikan Patriot Bataryası bulunduğu ancak bunların hızlı bir şekilde modernize edilmesi gerektiği vurgulanan makalede, bunun da 600 milyon avro maliyeti olacağının hesaplandığı belirtildi.

Almanya Savunma Bakanı'ndan Türk SİHA'larına övgü

Ayrıca şu anda Savunma Bakanlığının 13 milyar avroyu aşan bir değere sahip olan modern bir Alman hava savunma sistemi (TLVS) için planları olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 74
  • ER_FX 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar öne çıkarmayın , göze göze sokmayın. Bırakın adamı kendi başına , bi hal edeceniz
    Cevapla
  • yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir taktikle 2 savaş kazanamazsın. Elbet bir gün İHA'larımıza çözüm bulacaklardır. Bizim hiç durmadan yeni teknolojiler üretmemiz lazım !
    Cevapla
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Evelallah bence gördükleri göreceklerinin yanında basit kalır, daha çok paçaları tutuşarak.
    Cevapla
  • Akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim SİHAlar dan Alınanlardan, Yunanlılardan,Ermenilerden daha çok rahatsız olan chpkk lar var
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş Almanya..Yıllardır PKK'ya verdiğiniz onca silah yanında Alman sokaklarında PKK'lıların serbestçe eylem yapmalarına olanak vermekle, FETÖ'den kaçanlara kucak açmakla debelenip durmakla bir yere varılamıyormuş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar