Dünya bu adamı konuşuyor: Hiçbir iş yapmadan günde 2100 TL kazanıyor

Japonya'da 35 yaşındaki Shoji Morimoto, hiçbir şey yapmadan kendini kiralayarak günde 2100 TL kazanıyor. Pandemi döneminde canı sıkılan ve sosyalleşmek isteyenlerle anlaşan Morimoto, ulaşım ve yemek parasını da müşterilerine ödetiyor. Genç adamın tek işi ise karşısındaki kişiyle basit sohbet etmek.

Dünya bu adamı konuşuyor: Hiçbir iş yapmadan günde 2100 TL kazanıyor
Dünya bu adamı konuşuyor: Hiçbir iş yapmadan günde 2100 TL kazanıyor
GİRİŞ 15.01.2021 03:38 GÜNCELLEME 15.01.2021 03:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İlginç icatların ve girişimlerin çıktığı Japonya hiçbir iş yapmayarak para kazanan 35 yaşındaki Shoji Morimoto'yu konuşuyor. Hiçbir hizmet sunmayan ve sadece varlığını kiralayarak karşısındaki kişiye sadece eşlik eden Morimoto'nun yaşamı hem ülkesinde hem de dünyada büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

GÜNDE 3-4 MÜŞTERİYLE BULUŞUP KAZANCINI ARTIRABİLİYOR

Her bir müşterisinden 10.000 Japon Yeni (yaklaşık 700 TL) artı ulaşım ve yemek ücreti karşılığında insanların yanına giden Morimoto, özellikle koronavirüs salgını yüzünden yalnızlık çeken ve depresyona giren Japonlara eşlik ediyor. Morimoto, günde 3-4 müşteriyle buluşabildiğini ve kazancını artırabildiğini söylüyor.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Kazandığı para karşılığında yemek yemek, bir şeyler içmek ya da karşısındaki kişinin sorularına ve konuşmalarına basit yanıtlar vermek gibi sıradan işler yapan Morimoto özellikle sosyal medyada kısa sürede fenomen oldu. Twitter'da 269 binden fazla takipçisi olan Morimoto'nun üç yıl içinde kitabı çıktı ve bir diziye de ilham kaynağı oldu.

İnternet sitesinde Morimoto'nun hizmetinden faydalananların yorumları da bir hayli dikkat çekici. Bir müşterisi, "Benimle yürüyüş" yaptı derken diğeri de "Ben alışverişe çıktığımda bana eşlik etti" yorumunu yaptı. Morimoto'nun internet sitesinde, "Benim gibi hiçbir şey yapmayan birini kiralayabilirsiniz. Ben her zaman müsaitim ve yemek, içmek ve basit cevaplar vermek haricinde bir şey yapmıyorum" dedi.

HER ŞEY 2018'DE BAŞLADI

Osak Üniversitesi'nde fizik mezunu olan Morimoto evli ve dört yaşında bir çocuğun babası. Üç yıl boyunca yayıncılık alanında çalışan ve sıkılınca istifa eden Morimoto'nun hikayesi ise 2018'de bir Twitter mesajı ile başladı. 2018'de paylaştığı mesajda, "Ben kendimi kiralığa çıkarıyorum. Bir mağazaya tek başınıza girmek zor mu? Ya da yanınızda birinin varlığını mı istiyorsunuz? Ben basit şeyler haricinde hiçbir şey yapmıyorum" ifadesini kullanmıştı.

Bir süre bu hizmeti ücretsiz sunan Morimoto, taleplerin artması ve bazı insanların bu hizmeti suistimal etmesi sonucunda ücret talep etmeye başladığını söyledi. Günde 3-4 müşteriyle bir araya geldiğini söyleyen Morimoto, "İnsanların büyük çoğunluğu sesleri duyulsun birisi onları dinlesin istiyor. Ben onları yargılamadan dinliyorum, insanların yalnızlık hissini dindiriyorum" dedi.

 

YORUMLAR 2
  • Gizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel meslekmiş
    Cevapla
  • sibel 3 yıl önce Şikayet Et
    güzin abi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu