ABD'den 13 şehit için tepki çeken açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı diledi. Açıklamada kullanılan, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadesi ise dikkat çekti.

ABD'den 13 şehit için tepki çeken açıklama
ABD'den 13 şehit için tepki çeken açıklama
GİRİŞ 15.02.2021 08:53 GÜNCELLEME 15.02.2021 08:58
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.  

HEDEF KANDİL'İ YERLE BİR ETMEK

GARA'DA 13 VATANDAŞIMIZ ŞEHİT EDİLDİ

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşın cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gitti. Bakan Akar, harekat kapsamında bir mağarada PKK'lı teröristlerce 13 kişinin şehit edildiğini açıkladı. Bakan Akar'ın açıklamasının ardından şehit edilen vatandaşların cenazeleri  askeri helikopter ile Malatya'ya getirildi. Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na getirilen 13 kişinin kimlik tespitine başlandı.

Yapılacak inceleme sonrası kimliklerinin belirlenmesi hedeflenen şehit vatandaşların cenazelerinin bulunduğu Adli Tıp Kurumu çevresinde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

ÇOCUKLARI KAYIP AİLELER, ADLİ TIP KURUMU'NA GELDİ

17 Eylül 2015 tarihinde görev yerine giderken Tunceli'de kaçırılan astsubay Semih Özbey’in de babası Gürsel Özbey de Adli Tıp Kurumu'na gelerek, askeri yetkililer ile birlikte kimlik tespiti için içeri alındı. 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş beraberinde 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. Malatya Valisi Aydın Baruş, şehit edilen 13 kişinin 2015 ve 2016 yıllarında PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak 6 yıldır Kuzey Irak'ın değişik bölgelerinde dolaştırıldığını, son olarak Gara bölgesindeki sözde cezaevinde şehit edildiklerini ifade etti.


11 ŞEHİDİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

  1. 13 Ağustos’ta Diyarbakır Bingöl karayolunda Uzman Çavuş Hüseyin Sarı.
  2. Polis memuru Sedat Yabalak.
  3. 18 Eylül’de Tunceli Erzincan yolunda alıkopnulan Astsubay Çavuş Semih Özbey.
  4. 2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı’daki birliğine katılmak için yola çıkan er ve Tunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı.
  5. 24 Temmuz 2016’da Lice’de alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Vedat Kaya.
  6. 15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Jandarma Er Süleyman Sungur.
  7. 21 Eylül 2016’da Hakkari’de alıkonulan Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci.
  8. 2 Ekim 2015’te Tunceli’de alıkonulan topçu er Müslim Altıntaş.
  9. Adıyaman nüfusuna kayıtlı Aydın Köse.
  10. Samsun nüfusuna kayıtlı Muhammet Salih Kanca.
  11. Erzurum nüfuslu şehit Sözleşmeli Er Sedat Sorgun

3 ŞEHİDİN KİMLİK BELİRLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hain saldırıda şehit edilen 3 evladımızın kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Malatya Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet Savcısı ve adli tıp uzmanları tarafından yapılan otopsilerin sonuçlarına göre; evlatlarımızın yakın mesafeden ateş edilmesi suretiyle 12'sinin baş bölgesinde 1'inin ise göğüs bölgesinde mermi giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir. Terör örgütünün evlatlarımızın bombalı saldırı sonucunda şehit olduğuna yönelik söylentileri tamamen yalan ve alçakça bir provokasyondur.

Şehitlerimizin aileleri de ilimize intikal halinde olup evlatlarının naaşlarının görgüleri başsavcılık tarafından kendilerine yaptırılacaktır. Evlatlarımızı şehit eden PKK terör örgütü mensubu 48 terörist kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz unsurları tarafından etkisiz hale getirilerek şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. PKK terör örgütü ile mücadelemiz amansız bir şekilde devam edecektir. Şehit olan evlatlarımıza Cenabı Hak'tan sonsuz rahmet, ailelerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun."

1 KİŞİNİN DAHA KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 vatandaştan, 1 kişinin daha teşhisi yapıldı. Kimliği tespit edilen şehidin Erzurum nüfuslu şehit Sözleşmeli Er Sedat Sorgun olduğu belirtildi. Şehit Sözleşmeli Er Sorgun'un işlemlerinin ardından memleketine gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan, kimliği belirlenen 11 kişiden, 2'si memleketlerine gönderildi. Aileleri tarafından alınan Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Sarı memleketi Kahramanmaraş'a, Aydın Köse ise memleketi Adıyaman'a uğurlandı. Şehit edilen 13 kişiden, 2'sinin kimlik tespiti ise sürüyor.

ŞEHİDİN CENAZESİ GAZİPAŞA’YA GETİRİLDİ

Erzurum'da 6 yıl önce ailesi ile akraba ziyaretinin ardından görev yerine dönerken PKK'lı teröristlerce kaçırılan ve Irak'ın kuzeyinde, Gara bölgesindeki mağarada şehit edildiği ortaya çıkan polis memuru Sedat Yabalak’ın cenazesi Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na getirildi. Şehit Sedat Yabalak’ın naaşını taşıyan askeri uçak saat 02.30 sıralarında havalimanına iniş yaptı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu polis mangası omuzlayıp, uçaktan indirdi. Karşılamaya Antalya Vali Yardımcısı Gazipaşa Kaymakamı Aydın Abak, Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, Gazipaşa- Alanya Havalimanı Müdürü Ekrem Akgül ve şehit yakınları katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 77
  • MAHMUT 3 yıl önce Şikayet Et
    Nesi doğru ulan Bidon denilen alçak kimsenin senin gibi alçaklara yalan borcumu var domuz
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Hasiyet yoksunu şeytanın uşağı biden ve avanesi, Allah sizleri bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer yürümekte zorlanmazsan bi zahmet gel istersen bölgeye kim yapmış gör Bu devran hep böyle gitmeyecek abd. O günler de yakın inşaallah
    Cevapla
  • emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    abd deki eylemcilerede Türkiye sahip çıksın
    Cevapla
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kınarken bile sahip çıktığınız itleri alın da geniş amerikanyanızda konuşlandırın. Hiç olmazsa her tür destek gönderme masrafından kurtulursunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...