Biden 'Putin katil' dedi! Kremlin ve Putin'den sert cevap

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "katil" demesine cevap veren Kremlin, Washington ile ilişkilerin gözden geçirileceğini belirterek, "Biden'ın Putin'e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden'ın Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak" ifadelerini kullandı.

Biden 'Putin katil' dedi! Kremlin ve Putin'den sert cevap
Biden 'Putin katil' dedi! Kremlin ve Putin'den sert cevap
GİRİŞ 18.03.2021 13:35 GÜNCELLEME 18.03.2021 20:29
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "katil" demesi ve seçimlere müdahale ettiği gerekçesiyle "bedel ödeyecek" sözleri, iki ülke arasında krizin patlak vermesine neden oldu.

Joe Biden'dan Putin'e şok sözler: O bir katil, bedelini ödeyecek

"İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Bugün Kremlin'den yapılan açıklamada, "Biden'ın Putin'e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden'ın Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Biden'ın açıklaması sonrası harekete geçen Moskova yönetimi, Washington'daki büyükelçisi geri çekerek ülkeye dönmesini söylemişti.

Biden'ın açıklaması sonrası kriz: Rusya'dan yeni adım

BIDEN'IN AÇIKLAMALARI RUSYA RAPORUNDAN SONRA GELDİ

Açıklama, önemli bir ABD istihbarat raporundan sonra geldi. Rapora göre, Putin yönetimi geçen Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerini Trump lehine etkilemeye çalıştı ve Putin, Biden aleyhine iddiaların dolaşıma sokulması için bizzat talimat verdi.

PUTİN'DEN BIDEN'A CEVAP

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Katil" sözlere cevap veren Putin, ABD'li mevkidaşına "ona sağlık diliyorum" açıklaması yaptı.

Putin, Biden'ın kendisine yönelik ithamlarına "Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir" cevabını verdi.

RUSYA, ABD'NİN RAPORUNU REDDETTİ

Rusya yönetimi, ABD istihbaratının yayımlanan 15 sayfalık raporundaki suçlamaları reddetmişti. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada suçlamaların temelsiz olduğu vurgulanmış, "ABD'nin Rusya'nın olumsuz imajını sürdürmek için megafon diplomasisi" yürüttüğü belirtilmişti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da, "Bu raporun ülkemize yönelik çıkarımlarını kabul etmiyoruz" demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 56
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir oyun olabilir, olan yine müslümanlara olur.
    Cevapla
  • meraci83 3 yıl önce Şikayet Et
    Bay Putin büyük şeytanın başkanı bay Varil e iyi giydirmiş.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd terörist ülkedir herşey ortada kimse bilmez belkide unutu ozediya saldırının fitilini abde verdi abd 50yıldır pkk destekledi artı daheşi orta doguya getiren abd dir bun bilmeyen zaten yoktur
    Cevapla
  • akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta katledilen ve tacavüz edilen milyonları her kes biliyor.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    tırnakları sökülmüş bir aslan müsveddesinin dünyaya meydan okuma girişimleri.... dünya 5 ten büyüktür... 2 den zaten büyüktür...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!