Joe Biden'dan Putin'e şok sözler: O bir katil, bedelini ödeyecek

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir katil olduğunu düşündüğünü söyleyerek, "ABD seçimlerine müdahalede bulunma girişiminin bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Joe Biden'dan Putin'e şok sözler: O bir katil, bedelini ödeyecek
Joe Biden'dan Putin'e şok sözler: O bir katil, bedelini ödeyecek
GİRİŞ 17.03.2021 16:10 GÜNCELLEME 18.03.2021 09:32
Bu Habere 276 Yorum Yapılmış

Amerikan televizyon kanalı ABC News'ten George Stephanopoulos'a açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Putin hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BIDEN: PUTIN BEDEL ÖDEYECEK

Ocak sonunda yaptıkları telefon görüşmesinde Putin'i "seçimlere müdahale iddialarına yanıt verebilecekleri konusunda uyardığını" söyleyerek, "Bir bedel ödeyecek" dedi. Putin ile Ocak ayında uzun bir görüşme yaptıklarını söyleyen Biden, telefonda Putin'e, "Ocak ayında uzun bir görüşme yaptık. Konuşmaya başladığımızda, 'sen beni çok iyi tanıyorsun, ben de seni,' dedim. Eğer seçimlere müdahale ettiğini kanıtlarsak hazır ol" dediğini aktardı.

BIDEN: PUTIN'İN KATİL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Sözünü ettiği bedelin ne olacağına ilişkin soruya "Kısa süre içinde göreceksiniz" yanıtını veren Biden, bu kez Stephanopoulos'un "Yani Vladimir Putin'i tanıyorsunuz. Onun bir katil olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuyla karşılaştı. Biden bu soruya yanıtında sunucuyu onaylayarak "Öyle düşünüyorum" dedi.

BIDEN'IN AÇIKLAMALARI RUSYA RAPORUNDAN SONRA GELDİ

Açıklama, önemli bir ABD istihbarat raporundan sonra geldi. Rapora göre, Putin yönetimi geçen Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerini Trump lehine etkilemeye çalıştı ve Putin, Biden aleyhine iddiaların dolaşıma sokulması için bizzat talimat verdi.

RUSYA, ABD'NİN RAPORUNU REDDETTİ

Rusya yönetimi, ABD istihbaratının dün yayınlanan 15 sayfalık raporundaki suçlamaları reddetmişti. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada suçlamaların temelsiz olduğu vurgulanmış, "ABD'nin Rusya'nın olumsuz imajını sürdürmek için megafon diplomasisi" yürüttüğü belirtilmişti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da, "Bu raporun ülkemize yönelik çıkarımlarını kabul etmiyoruz" demişti.

SUUDİ VELİAHT PRENS BİN SELMAN'A NEDEN YAPTIRIM UYGULANMADI?

Biden röportajda, Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a niçin yaptırım uygulanmadığına ilişkin bir soruyu da yanıtladı. Amerikan istihbaratının "prensin Kaşıkçı'yı yakalama veya öldürme operasyonuna onay verdiği" yönündeki tespiti sorulan Biden, selefi Donald Trump'ın bu raporu açıklamadığını hatırlatarak "Raporu yayınlayan adam benim" dedi.

Biden, Suudi Kralı'yla yaptığı görüşmede "bazı şeylerin değişeceğini açıkça ilettiğini" belirterek, "O kurumdaki herkesten hesap sorduk fakat veliaht prensten değil - çünkü bir ülkeyle ittifak içinde olduğumuzda, o ülkenin fiili devlet başkanını cezalandırma veya dışlama noktasına vardığımız bir olay hatırlamıyorum" dedi.

Biden, "Suudilerin yapmalarını beklediğimiz şeyler listesinin üzerinden geçtik" derken, bu listede Yemen'deki savaşa son verilmesinin bulunduğunu da söyledi.

GÖÇMENLERE ÇAĞRI: ÜLKENİZDE KALIN

Son günlerde Meksika sınırında yaşanan yasa dışı göçmen krizine yönelik soruları yanıtlayan Biden, "Göçmenlere net bir şekilde şu mesajı verebilirim; buraya gelmeyin. Şehrinizi, kasabanızı ya da toplumunuzu bırakmayın" ifadelerini kullandı. Biden, ülkeye gelen yasa dışı göçmenlerin birçoğunu geri gönderdiklerini söylerken,  Stephanopoulos, "Göçmen geçişlerindeki bu artışı tahmin etmemek bir hata mıydı?" diye sordu. Biden, bu soruya "Her şeyden önce şunu bilmelisiniz ki son 2 yıldır, 2019 ve 2020'de de bir artış vardı" yanıtını verdi. Stephanopoulos'un Meksika sınırındaki durumunun kötüleşme ihtimalini sorması üzerine de Biden, "Evet, bu olabilir" dedi.

"BENCE BU İŞİN SONUNDA CUOMO YARGILANACAK"

Biden, New York Valisi Andrew Cuomo'ya yönelik son dönemde gündeme gelen taciz iddialarına değinen Stephanopoulos'un "Biliyorum Cuomo'ya yönelik soruşturmanın sürmesini istiyorsunuz. Bu soruşturma sonunda Cuomo suçlu bulunursa sizce istifa etmeli mi?" sorusuna "Evet etmeli. Bence bu işin sonunda Cuomo yargılanacak da" karşılığını verdi. 

KAYNAK: HABER7 / ÇEVİRİ
YORUMLAR 276
  • Şemsi Vardar 3 yıl önce Şikayet Et
    Biden efendi cinayeti adalet önünde tescillenmiş Arap sözüm ona Prensi için katil diyemedi çıkmış Putine posta koyuyor reklam kokan hareketler bunlar.Havlar ısıramaz geçelim bunuuuu.
    Cevapla
  • Muttaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Bidon Efendi tehdit etmiş tamam da, acaba ne yapacak çok merak ediyorum. Böyle diplomatik teamüllerden yoksun dim direkt konuşmuş, aslında güzel bir şey düşündüğünü ilk kez açıkça ifade etmiş. Lakin, bence sadece gaf yahut pot kırmadan ibaret. Geri adım gelir birkaç güne kadar. Dış işleri açıklama yapar ve der ki, Sn. Bidon yanlış anlaşıldı, öyle demek istememişti.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin le kavga edeceğine asıl katil net olarak belliki ogul Selman neden sustun rehin alıp sömürmek var öylemi yazıklar olsun ,ilahi adaletten kimse kaçamaz.
    Cevapla
  • Biz bunu biliyoruz 3 yıl önce Şikayet Et
    abd 2021 yılında mutlak savaş çıkaracak saldırılarına bakın çin e,rusya ya ,iran a adeta savaş olsun istiyor daha doğrusu belasını arıyor dilerim çinl le belasını bulsun belki sonu olur abd politikası halkının kafasını dışarı çevirtip içerdeki sorunlarını düşündürtmemek
    Cevapla
  • nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    bidene bu konuşmaları söyleten vashıngton yeraltı mafyalarının kim olduğunu öğrenmek lazım esas konuşturan onlar muhtemelen yahudi asıllı kişiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular