F-35 ABD'ye kabus oldu! Kongreye sunuldu! Bir şok daha...

ABD Sayıştayı tarafından Kongre’ye sunulan yıllık raporda, 'Gerçekçi olmayan programın' 2 milyar dolarlık ek maliyetin yanı sıra gecikmelere neden olduğuna dikkat çekildi. F-35'ler teknik ve tasarım hatalarıyla da birçok kez gündeme gelmişti.

F-35 ABD'ye kabus oldu! Kongreye sunuldu! Bir şok daha...
F-35 ABD'ye kabus oldu! Kongreye sunuldu! Bir şok daha...
GİRİŞ 20.03.2021 23:48 GÜNCELLEME 20.03.2021 23:50
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Raporda Pentagon ve Lockheed Martin firmasının F-35 savaş uçaklarının “Block 4” yazılım ve donanım modernizasyonu çalışmalarının güncellenmesi planını takip edemediklerine ve "gerçekçi olmayan programın" 2 milyar dolarlık ek maliyetin yanı sıra gecikmelere neden olduğuna dikkat çekildi.

F-35 SAVAŞ UÇAĞI

20 YIL VE 398 MİLYAR DOLAR MALİYET

Yaklaşık 20 yıldır süren ve şimdiye kadar 398 milyar dolara mal olan programa ilişkin raporda, Lockheed Martin ve Savunma Bakanlığının daha önceki gecikmeleri de yansıtacak şekilde F-35 savaş uçaklarının gelecekteki teslimatlarına ilişkin tahminlerini güncellemediği vurgulandı.

PLANLANDIĞI GİBİ YETENEKLER SUNMADI

“F-35 programı üç yıldan fazla bir süredir Block 4'ün geliştirilmesinin içinde ancak planlandığı gibi yeni yetenekler sunmadı. Program, planlandığı şekilde mevcut en son verilere dayanmıyor ve ulaşılabilir değil." tespitine yer verilen raporda, F-35 programının satın alma, bakım ve on yıllar sürecek operasyonları içeren yaklaşık 1,72 trilyon dolarlık “yaşam döngüsü” maliyetine ilişkin endişelere işaret edildi.

Lockheed Martin - F 35 SAVAŞ UÇAĞI

Raporda Block 4 programının halihazırda tahmini maliyetinin 14 milyar dolar olduğu ve bunun ABD ordusundaki kara, deniz ve hava kuvvetleri edinim programlarından daha pahalıya geldiği kaydedildi.

YÜZLERCE HATA TESPİT EDİLMİŞTİ

Pentagon'a dayandırılan iddiaya göre F-35 5'inci nesil savaş uçaklarında 871 adet aviyonik ve muharebe kabiliyetlerine zarar verebilecek hataların tespit edildiği açıklanmıştı.

YORUMLAR 49
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    hey yankee, bizim paradan ne haber? eskiden 'unutmayın ki bize şu kadar borcunuz var' derdiniz ve arkasından dayatmalarınızı sıralardınız...nereden nereye
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne f35 ten..kabusu size mi sordular
    Cevapla
  • Cingibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlıyorum 90 lı yılların başında su 35 e rakip olsun diye başlanıp böyle bir uçak yapılamaz son cümlesi ile biten makale okumuştum uzun yıllar iptal edildi şimdi ruslar su 57 yi karadeniz filosuna teslim bile ettiler su 35 neredeyse eskimeye başladı saddamın gömdğğü su 25 bulduklarında aman allahım dediler mac3 hıza çıkan havada 300 uçağı ayrı ayrı gören bir radar neredryse uçan bir hava savunma platformuydu ve pilotun baktığı yöne ateş ettiren bir kask teknolojisi vardı ve saddamın kahraman bir pilotunun jörfez savaşında 7 f22 arasından 2tane düşürüp sağ çıktığı anlatılır
    Cevapla
  • FAHRETTİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah hemfikiriz
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyor yaradan , her serde bir hayır her hayırda bir şer vardır siz bilmessiniz
    Cevapla
  • Nail 3 yıl önce Şikayet Et
    Batışlarının işaret fişeği olsun inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat