Fransa'da okullar ve kreşler 3 hafta kapatıldı

Son dakika; Fransa'da cumartesi gününden itibaren ülke genelinde en az 3 hafta boyunca okullar ve kreşler kapatıldı.

Fransa'da okullar ve kreşler 3 hafta kapatıldı
Fransa'da okullar ve kreşler 3 hafta kapatıldı
GİRİŞ 31.03.2021 21:23 GÜNCELLEME 01.04.2021 01:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Korona virüs salgınında vaka ve can kaybının hızla arttığı Fransa’da yeniden karantina tedbirleri uygulanacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ulusa sesleniş konuşmasında, 3 Nisan’dan itibaren ülke genelinde 4 hafta boyunca sınırlı karantina uygulanacağını duyurarak, Fransızları "ekstra çaba göstermeye" çağırdı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YENİDEN UYGULANACAK

Macron, 3 Nisan’dan itibaren ülke genelinde 4 hafta boyunca vatandaşların evlerinde 10 kilometreden fazla uzaklaşmalarının yasaklandığını bildirirken, ülke genelinde saat 19.00 ile 06.00 arası sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

BÖLGELER ARASI SEYAHAT YASAKLANACAK

Evlerinden 10 kilometre uzağa giden ve sokağa çıkma yasağı saatlerinde dışarı çıkan vatandaşların sertifika doldurmaları gerekeceği bildirilirken, 5 Nisan’dan itibaren bölgeler arası seyahatin yasaklandığı belirtildi.

OKULLAR EN AZ 3 HAFTA BOYUNCA KAPANDI

"Anaokulları, ilkokulları, ortaokulları ve liseleri üç haftalığına kapatacağız" diyen Macron, ülke genelinde en az 3 hafta boyunca okulların kapatıldığını duyurdu. Anaokulu ve ilkokulların 26 Nisan’da, ortaokul ve liselerin 3 Mayıs’ta açılacağını belirten Macron, çocuklarına bakmak zorunda kalacak ve evden çalışacak olan ebeveynlerin kısmı işsizlik hakkına sahip olacaklarını duyurdu.

HEDEF MAYIS ORTASINDA NORMALE DÖNME

"Ülkeyi Mayıs ayı ortasından itibaren yeniden açmaya başlayacağız" ifadelerini kullanan Macron, restoranların yanı sıra kültürel yerlerin de yeniden açılması için yakın zamanda bir takvim sunulacağını duyurdu. Macron, "Koşullara tabi olarak terasların açılmasına izin vereceğiz ve Mayıs ortası ile yaz başı arasında kültürel ve spor etkinlikleri ile kafelerin ve restoranların kademeli olarak açmak için takvimi oluşturacağız" dedi.

ÖNCELİK AŞILAMADA

Aşı kampanyasını hızlandırma sözü veren Macron, hedefin yıl sonuna kadar 18 yaşın üzerindeki tüm Fransızların aşılanması olduğunu belirterek, “Aşılama, 16 Nisan'da 60 yaşın üzerindeki herkese, 15 Mayıs'ta 50 yaşın üzerindeki herkese uygulanacak" dedi.

MACRON'DAN İTİRAF

Macron salgın yönetiminde hatalar yaptığını itiraf ederek, "Bu salgının her aşamasında, kendimize daha iyisini yapabileceğimizi, hatalar yaptığımızı söyleyebiliriz. Bütün bunlar doğru. Ama bir şeyi biliyorum, direndik, öğrendik ve her seferinde geliştik " dedi.

AŞILANAN SAYISI 11 MİLYONU AŞTI

PfIzer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının uygulandığı ülkede, toplam 11 milyon 387 bin kişi Covid-19’a karşı aşılanırken, bunlardan 8 milyon 516 bin 790’ına tek doz, 2 milyon 870 bin 790’ına ise iki doz aşı yapıldı.

Fransa’da toplam vaka sayısı 4 milyon 585 bin 385’e, toplam can kaybı ise 95 bin 337’e ulaştı.

DÜNYADA VAKA SAYISI 129 MİLYONU GEÇTİ

Vaka sayısı ABD'de 31 milyon 110 bine, Brezilya'da 12 milyon 664 bine, Hindistan'da 12 milyon 220 bine ve Fransa'da 4 milyon 585 bine ulaştı.

ABD'de eski Başkan Donald Trump'ın Kovid-19 sürecinin ilk günlerinde, salgınla mücadelede gerekli kritik tıbbi malzemeleri alması için uyarıldığına ilişkin resmi belgeler yayımlandı.

AstraZeneca aşısının, Almanya genelinde sadece 60 yaş üstü kişilerde kullanılması tavsiye edildi.

Merkezi Berlin'de bulunan Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW de salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisinin devam ettiğini belirterek, bu yılın ilk çeyreğinde GSYH'nin yüzde 1,5 daralacağı öngörüsünde bulundu.

Almanya'da Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder ise diğer 14 eyaletin başbakanlarına Kovid-19 salgınının üçüncü dalgasıyla mücadelede sert tedbirlerin uygulanması çağrısı yaptı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kovid-19'dan ölenler için anma duvarı oluşturuldu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise yarın başlayacak karantina süresince ilk defa eski şehirde yer alan bazı turistik dış mekanlarda maske kullanılması zorunlu kılındı.

BioNTech'in Kovid-19'a salgınına karşı geliştirdiği aşının Marburg'daki üretim tesisi basın mensuplarınca görüntülendi.

BioNTech aşısının ayrıca 12-15 yaşındaki gençlerde enfeksiyonu önlemede tamamen etkili olduğu bildirildi.

Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Müdür Yardımcısı Konstantin Savenkov, hayvanlar için geliştirdikleri Kovid-19 aşısının tescillendiğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB), üreticilerin yılın ilk çeyreğinde toplam 107 milyon doz Kovid-19 aşısı teslim ettiklerini duyurdu.

AB'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AstraZeneca firmasının Kovid-19'a karşı ürettiği aşının "faydalarının risklerine ağır bastığı" şeklinde görüşlerinin değişmediğini kaydetti.

Ürdün'de 70 İslam alimi, Kovid-19 nedeniyle kapalı olan mescitlerin cuma günleri açılması için Kral 2. Abdullah'a mektup gönderdi.

Çinli yetkililer, Myanmar sınırındaki bir kentte, 9 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Bilim insanları, insan vücudunun Kovid-19'a karşı geliştirdiği bağışıklık hücrelerinin, virüsün İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan türlerine karşı da koruma sağladığını duyurdu.

Fas'ın, Kovid-19'un mutasyona uğrayan türüne karşı aldığı tedbirler kapsamında İspanya ile uçuşları askıya almasıyla, bu ülkede tatilde olan 3 bin kadar İspanyolun mahsur kaldığı belirtildi.

Güney Kore'de Kovid-19 aşılama programının başladığı 26 Şubat'tan bu yana toplamda 852 bin 202 kişi aşılandı.

Yemen'e Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında, 360 bin doz Kovid-19 aşısı ulaştığı bildirildi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dün ülkesinde Kovid-19 kaynaklı günlük en çok ölümün yaşanmasına rağmen "Bu sorunu evde kalarak çözemeyiz." dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 5
  • ARAŞTIRIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Boraks, Klordioksit, Bentonit Kili, Kekik(Karvacrol), Udi Hindi Ekstraktı, Gümüş Suyu, Propolis, Zencefil-Zerdeçal, Çörekotu Yağı, Meyan Kökü Ekstraktı, Zeytin Yaprağı Çayı.
    Cevapla
  • Deli bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransadan merhaba Turkiye Fransadan saglik yonunde ustun durumdadir burda insanlari goz gore gore olume terk ediyorlar gorduk yasadik arkadaslar
    Cevapla
  • Kemal öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Okul açık ama ne fayda her sınıfta 3 5 öğrenci. Gel de ders işle keyifle. Bakanlık kendini kandırmasın okullar zaten kapalı 5 10 öğrenciyle bu iş olmaz
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler,neyi bekliyor, bu hastalığı kontrollü yaymaya çalışan ülkelerin halini görüyoruz, bizde bu halemi gelelim
    Cevapla
  • 9 köyden kovulan 2 yıl önce Şikayet Et
    vaka sayısı 50.000 e dayandı bizimkiler neyi bekliyor....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...