İsrail'e bu saldırının bedelini ödeteceğiz

Hamas, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs ve buradaki Filistinlilere yönelik saldırısının bedelini ödeyeceğini belirtti.

GİRİŞ 08.05.2021 16:12 GÜNCELLEME 08.05.2021 16:12
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, yayımladığı yazılı açıklamada, Filistin halkının işgal güçlerine engel olmaya ve İsrail'le mücadelesinde yeni denklemler belirlemeye gücünün yetebileceğini vurguladı.

"İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'yı kirletmenin ve cemaate saldırmanın bedelini ödeyecek" ifadesini kullanan Ebu Merzuk, "İsrail'in Aksa'ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarına ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesi girişimlerine cesaret kazandıran" Arap ve İslam dünyasının sessizliğine tepki gösterdi.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı talan etti

Ebu Merzuk, ayrıca Filistin halkına, elindeki tüm imkanlarla Kudüs'ü savunması, işgal güçleriyle mücadelede tüm enerjisini seferber etmesi ve Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere destek vermesi çağrısı yaptı.

Rusya ve Müslüman ülkelerden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, dün akşam İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilere yönelik saldırılarında 205 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 88'inin Kudüs'teki hastanelere kaldırıldığı ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 120
  • beni_unutma 2 yıl önce Şikayet Et
    45 yıldır boş sözler beyhude lakırtılar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamasta yahudi örgütü ne ödetceksiniz..
    Cevapla
  • 2021 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm arap ülkele 1 yahudivetmiyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    O bir yahudi devleti dedğin ülke hiçbirşey onun arkasında Amerika İngiltere Fransa yeri geliyor Rusya duruyor. Evet Arap yöneticilerde iş yok İranı sorsan zaten İsrailden daha munafıklar yönetiyor. Yine iş bize kaldı. Teknoloji hızlı ilerliyor çok sürmeyecek fitil fitil burunlarından getireceğiz.
    Cevapla
  • Gölge 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaklar acaba, yeni bir intifada mı ilan edecekler, yoksa silahlarıyla havaya ateş mi edecekler, daha olmadı iki tane israil askeri taş atsınlar
    Cevapla
  • M. Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    laf, laf, laf... Sokak gösterilerinde silahlarla şov yapmayı bilin sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar