İslami Cihad Hareketinden ayaklanma çağrısı

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan terörist saldırının cevapsız kalmayacağını belirtti.

İslami Cihad Hareketinden ayaklanma çağrısı
İslami Cihad Hareketinden ayaklanma çağrısı
GİRİŞ 10.05.2021 17:08 GÜNCELLEME 10.05.2021 17:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İslami Cihad, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere yönelik sert müdahalesine ve Aksa'da yol açtığı zarara tepki gösterdi.

"Mescid-i Aksa'ya yapılan terörist saldırı cevapsız kalmayacak" uyarısında bulunan İslami Cihad, İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Arap ülkelerinin sessizliğini de kınadı.

Hamas: Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler

AYAKLANMA ÇAĞRISI

Filistinlilerin İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa'da şiddete uğradığına işaret edilen açıklamada, "Savunmasız durumdaki halkımızın yardım çığlığına cevap vermeye ve İntifada'yı (ayaklanma) güçlendirmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca tüm Filistinlilere "Kudüs'e sahip çıkmaları" çağrısı yapıldı.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesinde yaralı sayısının 305'e yükseldiği açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    bm hiçbir zaman müslümanlar lehine karar vermedi! ancak izraeli meşrulaştırma kurumu olabildi... Peygamber efendimiz müslümanlar ancak kardeştir diyor arab ülkeleri Filistini kardeş olarak görmüyor ki izraelle daha samimi olabiliyorlar! bu kısırdöngüyü yıkmalıyız aksi halde izrael pişkinliği dahada devam eder...
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Kuduste ciğerimizi yakıyor, biz neden Türkiyede onların ciğerini yakmıyoruz, yada her ülke neden içindeki yahudileri öldürmüyor. Böylece onların da ciğeri yanacak. Biz içimizdeki yahudilerden bir kaçını kıtır kıtır kesersek israil kesinlikle duracaktır.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    biz eşrefi mahlukuz onlar vampir! neden elimizi kana bulayalım? insanlık ölsünmü yani? yahudiler insanlığı bizden öğrenecek aksi halde yokolup gidecek...
    Cevapla
  • Birol 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu lanetli kavim tamamen yok edilmeli.
    Cevapla
  • Asaf 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu iş kabak tadı verdi ve lastik gibi uzadı. Ne yapılacaksa yapılsın artık. Dişe diş kana kan
    Cevapla
  • Koyun 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazze den derhal talep gelmeli ve Gazze Türkiye tarafından derhal işgal edilmelidir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin