Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler

Hamas, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle "dini bir savaş başlattığını ve bedelinin ağır olacağını" belirtti.

Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler
Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler
GİRİŞ 10.05.2021 16:22 GÜNCELLEME 10.05.2021 18:41
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Hamas'ın Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hamade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'da namaz kılan ve itikafa girmiş olan Filistinlilere karşı dini bir savaş yürütüyor" dedi.

Kudüs'te yaşanan tehlikeli tırmanıştan İsrail'in sorumlu olduğunu kaydeden Hamade, bu saldırılar karşısında, "İsrail, ağır bir bedel ödeyecek" diye konuştu.

Hamade, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların İsrail'in "vahşiliğinin ve barbarlığının" delilleri olduğunu ifade ederek, Filistinlilere kararlılıklarından vazgeçmemeleri ve Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girmelerine izin vermemeleri çağrısında bulundu.

"GERÇEK BİR SAVAŞ SUÇU VE KATLİAM"

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaşananları "gerçek bir katliam ve savaş suçu" olarak değerlendirdi.

Zuhri, "Tüm halkımızı sokağa çıkmaya ve işgale karşı durmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer vererek, İsrail tarafından işlenen bu suçların yankıları olacağını kaydetti.

HENİYYE: YAŞANANLARA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların yansımalarından tamamen İsrail'i sorumlu tuttu.

Hamas lideri, "Direniş, işgal altındaki Kudüs'te yaşanan olaylar karşısında eli kolu bağlı beklemeyecek. Eğer İsrail geri çekilmezse savaşın gidişatını belirleyecek olan direnişin sözüdür" ifadelerini kullandı.

Filistin halkının İsrail'in Kudüs'teki planlarını uygulamaya koymasını kabul etmeyeceğini vurgulayan Heniyye, sahadaki direnişin devam edeceğini, İsrail'in ve Yahudi yerleşimcilerin hedeflerini gerçekleştirmelerini engellemek için direniş faaliyetlerinin artacağını kaydetti.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesinde yaralı sayısının 305'e yükseldiği açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 108
  • recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinizdeki son toprak parçasını kaybetmeyin de..
    Cevapla
  • Muhammet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yahudilerin son Bozgunculuğa artık savaş çıkarsa kıyamet alameti demektir taş ağaç konuşacak Yahudilerin nerede olduğunu söyleyecek inşallah bize nasip olur.
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Var gücünüz ile saldırın. Görelim sizi. Bizde peşinden geliriz yeter ki öncü olun. Itrail yok edilmeye mahkum bırakıyorlar ! Merak ediyorum, bu deaş neden itraile saldırmıyor ???
    Cevapla
  • Erdil 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in ordusu sokakta, Hamas'ın ordusu nerede peki, bu zamanda halkını korumayacaksan boyle fotoğraflar vermeminin anlamı ne peki. Tek çözüm Türk asker ve silahlarının orda olması.
    Cevapla
  • Dadaştan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hamas diye ortaya çıkanlar neyi amaçlıyor. İki tane tüfekle bu iş olmaz. Davamızı önce İslam âlemine sonra tüm dünyaya anlatmak için argümanlar seçmeliyiz. Böyle iki tane tüfekle ne yapılır ki? Kafiri iyice azdırırsınız ve ondan sonra bir sürü insan şehit olur. Sonuçta ne kazanılır? hiçbir şey.
    Cevapla
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin Halkının Haklarını savunacak başka varsa çıksın.. ne yapsınlar susup teslimmi olsunlar.. Halbuki İslam Devletleri Filistin için öncülük eden savaşanları desteklemeli her yönden.. veya kendileri birlik olup İslam ordusu kurup oraya girsinler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi