Erdoğan'dan Mescid-i Aksa diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 10.05.2021 16:55 GÜNCELLEME 12.05.2021 21:15
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Filistinliler ise Harem-i Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

Filistinlilerin Mescid-i Aksa direnişi

İŞGAL GÜÇLERİ BU SABAH YENİDEN SALDIRDI

İsrail polisi bu sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti. Bu kanunsuz müdahale sonrası 300'den fazla Müslüman yaralandı.

DİRENİŞ ZAFER GETİRDİ

Müslümanlar teslim olmadılar. İsrail güçleri, 4 saat süren Müslümanların kararlı direnişinin ardından Mescid-i Aksa'dan çekildi. Müslümanlar, işgalci İsrail'in silahlı, ses ve gaz bombalı saldırılarına karşı koydu. Mescid-i Aksa'nın kapıları açıldı. Camide temizlik yapan Müslümanlar, daha sonra öğle namazı kıldı.

4 saat sonra zafer, askerler geri çekildi! İslam dünyasına acil yardım çağrısı

KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ayrıca, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Malezya Kralı Şah, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Pakistan Başbakanı İmran Han ve Katar Emiri Al Sani ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler

Erdoğan görüşmelerde İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 192
  • osman arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinlilerin elinde silah olsun vay siyonistlerin haline, onlarin cani cok tatlidir 3 yada 5 yahudi öldümmü kriz baslar.. müslümanlar acil silahlansin.. acimak yok aninda vuracaksin.. bak o zaman dengeler nasil degisiyor.. tüm islam aleminin bayrami mubarek olsun
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    diplomasi ile bu iş çözülür olan Kudüs te şehit olan din kardeşlerimize olur her zaman olduğu gibi. 30 a yakın şehidimiz var ve biz hiç bir şey yapamıyoruz. kelimelerle cümlelerle kınamaktan başka bir şey yapamıyoruz maalesef. bu zamana kadar kim yapabildi ? kim israile bu zamana kadar DUR dedi ? evet dur dedi ama kelime olarak. Allahın koyduğu kanunlar var büyük alametler savaşın çıkacağı kimin kazanacağı belki bizim neslimize nasip olmaz ama uzun süre kimin dünyaya hükmedeceği zaten bilinmekte. ama şuan ki zulme telefon trafiği ile dur demek doğru mu ?
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler şimdilik kendilerini sade taşlarla savunuyor çünkü ellerinde sade o var .
    Cevapla
  • Hakkı Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Birlik zamanı Allah müslümanları muaffak kılsın
    Cevapla
  • Mescidi Aksa 2 yıl önce Şikayet Et
    Mescidi Aksa biz Müslümanların ilk kıblesi , gözümüzün nurudur. Allah o Zalimlerin kurduğu tuzakları başlarına çevirsin. Müslüman kardeslerimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi