Jan Egeland: Kısa vadeli zaferler, Filistinli çocukların ölmesinden daha önemli

Norveç Mülteci Konseyi Başkanı Jan Egeland, 'Kısa vadeli zaferler, Filistinli çocukların ölmesinden daha önemli' dedi.

GİRİŞ 17.05.2021 00:53 GÜNCELLEME 17.05.2021 00:59

İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren Egeland, İsveç devlet televizyonu SVT'ye açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Filistin'in çocuklarının ölmesini durduracağını kısa vadede inanmadığını söyleyen Egeland, ''Şimdiye kadar, siyasi olarak kısa vadeli zaferler, Filistinli çocukların ölümlerinden ve bir milyon İsraillinin sığınaklarda saklanmasından daha önemli oldu" dedi.

"AMERİKAN NÜFUSUNUN BÜYÜK BİR KISMI İSRAİL YANLISI"

Taraflara tek baskı uygulayabilecek ülkenin ABD olmasına rağmen çözüme öncelik vereceğini pek hissetmediğini dile getiren Egeland, ''Amerikan nüfusunun büyük bir kısmı İsrail yanlısı. Orta Doğu'da barış arabuluculuğunun stratejik olarak pek elverişli değil. Çin'le yapılacak ekonomik  ve ticari anlaşmalar, Ortadoğu'daki sorunların çözümünden daha önemli görünüyor.

Öte yandan Twitter hesabından, 'İsrail İşgaline son verilsin' başlığı ile bir video paylaşan Egeland, ''Yousef Denizli 3 yaşındaki kızı ve hamile karısı ile evden kaçmak zorunda kaldı. BM Güvenlik Konseyi'ni acil ateşkes için bastırmaya ve  İsrail işgaline, sistematik adaletsizliklere son vermeye çağırıyoruz'' ifadelerini kullandı.

İİT'den İsrail için son uyarı! Çin, Rusya ve İngiltere'den açıklama!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu