Darbeci Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı, Libya ordusu alarma geçti!

Libya'da Hafter'e bağlı milislerin güneyde konvoylar halinde harekete geçmesinin ardından Libya Başkanlık Konseyi, onayı dışındaki tüm hareketliliği yasakladı.

GİRİŞ 20.06.2021 01:03 GÜNCELLEME 20.06.2021 01:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Libya ordusuna bağlı Öfke Volkanı Operasyonu'nun basın biriminin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Libya Başkanlık Konseyi'nin ülkedeki askeri hareketlilik hakkındaki kararına yer verildi.

Belgede, hareket yasağı "Görevleri ne olursa olsun askeri birliklerin yerinin değiştirilmesi ya da hangi amaçla olursa olsun askeri birlikleri harekete geçirmek ya da personel, silah veya mühimmat transferi kesinlikle yasaktır" şeklinde duyuruldu.

Yayımlanan belgede, "Talimatın, tüm askeri birlikler tarafından derhal uygulanması emrediliyor." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca açıklamada, "Savaş suçlusu Hafter'e bağlı milislerin güneyde konvoylar halinde harekete geçmesinin ardından, Libya Başkanlık Konseyi'nin onayı dışındaki tüm hareketliliğin kesinlikle yasaklandığı" vurgulandı.

Libya Devlet Yüksek Konseyi'nden, Hafter'den 'elinizi çekin' çağrısıLibya Devlet Yüksek Konseyi'nden, Hafter'den "elinizi çekin" çağrısı

Libya'nın doğusundaki silahlı milislerin lideri darbeci asker Halife Hafter'e bağlı silahlı milislerin, ülkenin güneyinde Cezayir ile sınır hattında dolaşma yasağı getirerek bölgeyi kapalı askeri bölge ilan ettiği bildirilmişti.

Öte yandan, Libya'daki özel internet haber sitesi "Ean Libya", Hafter milislerinin güneydeki Cezayir Libya arasındaki İseyyin sınır kapısını kontrol altına aldığı bilgisine yer vermişti.

Hafter milisleri 17 Haziran'da yaptıkları açıklamada, ülkenin güneyinde askeri bir operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

Hafter, her yerden kuşatılmış durumdaHafter, her yerden kuşatılmış durumda

YORUMLAR 12
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Bu alçak muhalefet oldukça her yerden darbe yeriz. İçeride öksürmeye başladık ya dışardaki hainler yine bize hasta adam muamelesi çekmeye başladılar. Dışarıda dökülen her Müslüman kanından Alçak Kemal sorumludur. Amerikan ajanı Kemal.
    Cevapla
  • gurbetchi 2 yıl önce Şikayet Et
    karabagdaki imha görünütüleri özlediiiimm.. bir daha gösterin lütfen.. ama libyada..
    Cevapla
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Tavizsiz verdik - Türkiye Libya’dan çıkacak ...
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    ADRESİNİ VER KINA GÖNDEREYİM NEMRUT. Allah size bırakmasın bu ülkeyi hainler. Olmayanı böyle uyduruyorsunuz ya olsaydı bir de ne yapardınız.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato toplatısında Batı kendi aralarında bazı kararlar almış demek ki.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hafter yok edilmeden sorun bitmez. Yerine geçen olursa onunda yok edilmesi gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor