ABD'li komutandan F-35 açıklaması: Alınan Türkiye kararı kurallara aykırı

Eski ABD Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, Türkiye'nin F-35'lerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve programdan çıkarılmasının kurallara aykırı olduğunu söyledi.

ABD'li komutandan F-35 açıklaması: Alınan Türkiye kararı kurallara aykırı
ABD'li komutandan F-35 açıklaması: Alınan Türkiye kararı kurallara aykırı
GİRİŞ 22.06.2021 14:35 GÜNCELLEME 15.03.2022 08:47
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) için Türkiye'ye gelen Kimmitt, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Eski ABD Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, ABD-Türkiye ilişkilerinde son dönemde S-400, F-35, ABD'nin SDG/PKK/YPG'ye desteği gibi birçok mesele nedeniyle gerilimin yaşandığına işaret ederek ancak Brüksel'de NATO Zirvesi sırasında bir araya gelen Erdoğan ile Biden'ın bu konular üzerinde birlikte çalışmaya istekli olduklarını duyurduklarını belirtti.

Mark Kimmitt, Antalya Diplomasi Forumu'nda

"TÜRKİYE'NİN PROGRAMDAN ÇIKARILMASI KURALLARA AYKIRI"

ABD'nin Rus S-400 hava savunma sistemi satın almasının ardından Türkiye'yi savaş uçaklarını tehlikeye atacağını savunarak F-35 programından çıkardığını hatırlatan Kimmitt, Türkiye'nin iki ülke arasında bir ihtilaf olmadığını defalarca dile getirdiğini, bu konuyu araştırmak için bir komisyon kurulmasını önerdiğini ayrıca F-35'lerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve programdan çıkarılmasının kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Mark Kimmitt, Türkiye'nin ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK'ya desteğine Türkiye'nin uzun süredir itiraz ettiğini, ABD'yle diğer terör örgütleriyle mücadele etmek için bir başka terör örgütünü kullanmanın anlamsız olduğunu ilettiğini de vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 159
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    adam burada tabi ki böyle konuşacak. çok komik yani. bunlara inanmak saflık.
    Cevapla
  • Osman demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Görev başındayken asla bu şekilde konuşmazlar
    Cevapla
  • Patriot 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak güzel insan. Devletin verdiği görevi yürütürken medya karşısına çıkıp yönetimin kararlarını eleştiremezsin. Bunu iç toplantılarda dile getirebilirsin ancak o kadar, tabii bu durumda da sade vatandaş kurum veya devlet içi muhalif tutumdan haberdar olamaz, olmamalı da zaten.
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalı komutanlar neden çalışırken dürüst olmuyorlar daha sonra atıp tutuyor
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye uçağını yapma yoluna azmine girince ABD genarali kuralı cignediler diyor.Terörü destekleyen devlet kuralları işine geldiği gibi kullanır.Bariz bir şekilde TÜRKİYE UÇAK YAPMASİN DİYORLAR. Selçuk Bayraktar. İsmail Demir Mahmut Akşit.Temel Kotil ve daha nice değerli profesör lerimiz ve bilim insanlarımıza GÜÇLÜ MÜREFFEH HÜR VE BAĞIMSIZ TURKİYE...
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd li görevliler emekli olunca Türkiyenin haklı olduğunu söylerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?