İranlılar aşı olmaya Ermenistan'a gidiyor

İranlılar COVID-19 aşısı olmak için Ermenistan'a gidiyor. Ermenistan'a geçen İranlıların sayısı günlük 50 kişi arttı.

İranlılar aşı olmaya Ermenistan'a gidiyor
İranlılar aşı olmaya Ermenistan'a gidiyor
GİRİŞ 07.07.2021 17:35 GÜNCELLEME 07.07.2021 17:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran'da yayımlanan "Hemşehri" gazetesine konuşan Gümrük Sözcüsü Ruhullah Latifi, ülkede COVID-19 aşısı yaptıramayan ve aşı olmak için Ermenistan'a giden İranlılar hakkında bilgi verdi.

Latifi, "Ermenistan'da turistlere ücretsiz COVID-19 aşısı olabilme imkanı sağlanmasından sonra Nurduz Sınır Kapısı'ndan bu ülkeye geçen İranlıların sayısı günlük 50 kişi arttı." dedi.

Son üç haftada Ermenistan'a hava yoluyla da seferlerin arttığına vurgu yapan Latifi, "Ermenistan Hava Yolları, İran'dan başkent Erivan'a uçuş sayısını 2 artırarak haftada 11'e çıkardı." şeklinde konuştu.

10 GÜN KALANA AŞI

Birinci doz aşıyı olmak için hava yoluyla Ermenistan'a giden ve 4 veya 5 yıldızlı otellerde konaklayan İranlıların, tur operatörlerine 4 ile 11 milyon tümen (yaklaşık 160 ila 440 dolar) arasında bir ücret ödediği ifade ediliyor.

Ermenistan'ın Tahran Büyükelçisi Artaşes Tumanyan, dün yaptığı açıklamada, Ermenistan'da ikamet eden yabancılara COVID-19 aşısı yapıldığını, turistlerin de "ülkede 10 gün kalmaları şartıyla" 15 Temmuz sonrası aşı olabileceğini söylemişti.

Yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip İran'da, son verilere göre toplamda 6 milyon 559 bin 650 doz aşı uygulandı. İran'da halk, aşılama çalışmalarının yavaş ilerlemesinden şikayet ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şia sapkınları hepsi koronadan kırılsın
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    bir sen yaşa... herkes ölsün.
    Cevapla
  • müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    israilde havalar nasıl
    Cevapla
  • osman ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte fırsat bu bizde yapabiliriz günlük 5000 kişi olsa sahra çadırları ile Van tarafında bu iş yapılabilir ne de olsa aşımız var yerli de geliyor 2. Aşı içinde gelmek zorundalar ki tam bir ekonomik gelir elde edilir Ermenistandan bizim buraya çekebiliriz özel sektör bile fırsat verin yapsınlar büyük bir kazanç yahu
    Cevapla
  • Tuzla 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye ozellikle van a gelip faturali 2000 dolar alisveris konaklama thy ucak biletini Alan iranlilara bedavaya asi yapin dogu illeri turizm de Antalya yi gecsin
    Cevapla
  • Alpi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kesinlikle ırkdaş kandaş,,,, iranlıların bir çoğunun soyadı ermeni soyadıyla aynı,,,,
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten iran ermeni devletidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi