Son dakika: Rusya'dan aşı açıklaması: Türkiye üretecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye’nin birkaç ay içerisinde Rus Sputnik V koronavirüs aşısının üretimine başlamayı planladığını söyledi.

Son dakika: Rusya'dan aşı açıklaması: Türkiye üretecek
Son dakika: Rusya'dan aşı açıklaması: Türkiye üretecek
GİRİŞ 30.07.2021 17:00 GÜNCELLEME 30.07.2021 17:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, başkent Moskova’da düzenlenen Rusya-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında, Türkiye’nin, kendi topraklarında Sputnik V aşısının üretimine birkaç ay içerisinde başlayacağını söyledi.

Türkiye ile ilaç alanında işbirliğini artırılmasını ihtimal dahilinde olduğunu kaydeden Novak, Rusya teknolojileri ile Türkiye’de bağışıklık oluşturucu preparatların üretimine geçilmesi gerektiğini de ekledi.

Novak, Moskova’da 17. dönem toplantısı düzenlenen Rusya-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu’nun eşbaşkanı. Komisyonun Türkiye tarafında eşbaşkanıysa Ticaret Bakanı Mehmet Muş.

Türkiye, senenin başında Sputnik V aşısına acil kullanım onayı vermişti.

Sputnik V, viral vektör yöntemi ile geliştirilmiş bir aşı. Söz konusu yöntemde, koronavirüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle koronavirüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor.  Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında koronavirüsle savaşabilmesini sağlıyor.

Dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından kullanımına izin verilen ilk koronavirüs aşısı olma özelliğini taşıyan Sputnik V’nin güvenilir ve etkili bir aşı olduğuna dair bulgular, İngiliz bilim dergisi The Lancet dahil pek çok saygın yayında yer aldı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 8
  • Vatan65 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye birkaç ay içinde büretime başlayacak yazıyor,bir önceki küçük alt sayfasında.Allah aşkına ,ben sizin hatalarınızı yazmaktan bıktım.Dikkat edin , sevmiyorum böyle şeyleri ! :)
    Cevapla
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    eskiden bu tarz seyler icin rapor et bolumu vardi. usanmak yok kardesim , guzel dille devam
    Cevapla
  • Turgut Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabah TV nin biri Altyazı geçiyordu Pfizer Biontech cirosu 35 milyar doları geçmiş
    Cevapla
  • Kaşif 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı, bitki, çorba, mesafe, çinko, vitamin a, b, c, d, e, f...., maske, mesafe her neye inanıyorsak herkes kendi önlemini kendi alacak. Bu vakitten sonra kapanma çok zor.
    Cevapla
  • Nazif 2 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç ay sonra dediklerine göre bu iş bitmeyecek demektir. Bugün birkaç prof dinledim 2 doz aşı olmuş olanlar aşılandım diye dusunmesinler aşısız olarak kabul ediyoruz hemen üçüncü dozu olsunlar diyor. Millet kabul et nasılsa sorgulamak yok. Üç yetmez dört, dört yetmez beş
    Cevapla
  • Mr Spak 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahte bilgi dolasyisiyla çikarimin aldatici
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Rus aşısının bir işe yaramadığını kendi bilim insanları itiraf etti... Rus ya olarak verecekseniz s 500 lerin üretimini Türkiyede yapın su 55 uçaklarını ortak yapalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?