Yemen hükümetinden dünyaya "acil yardım" çağrısı

Yemen hükümeti, yerel para birimi riyalde yaşanan rekor değer kaybı sürerken, ülke ekonomisine uluslararası ve bölgesel destek talebini yineledi.

Yemen hükümetinden dünyaya "acil yardım" çağrısı
Yemen hükümetinden dünyaya "acil yardım" çağrısı
GİRİŞ 09.08.2021 19:20 GÜNCELLEME 09.08.2021 19:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mubarek, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinatörü William Gresley ile bir araya geldi.

Görüşmede Bin Mübarek, Yemen'deki İran destekli Husi milislerin, halkın sırtındaki yükü ağırlaştıran ve ulusal ekonomiye zarar veren gelişigüzel, sistematik uygulamalarda bulunduğunu ifade etti.

Yerel para biriminde yaşanan değer kaybına işaret eden Bin Mubarek, Yemen ekonomisine uluslararası ve bölgesel destek talebinde bulundu.

Bin Mubarek, hükümetin ekonomik iyileştirme çabaları noktasında karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebilmesi için uluslararası ve bölgesel desteğin zorunlu olduğunu vurguladı.

YEMEN'DEKİ EKONOMİK DURUM

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen riyalinde yaşanan hızlı ve rekor seviyedeki değer kaybı, halkın zaten düşük olan alım gücünü iyice zayıflattı ve fakirlik oranı yüzde 80'lere ulaştı.

İç savaşın başladığı yıllarda bir ABD doları 215 Yemen riyali iken, yaşanan hızlı değer kaybı neticesinde bir dolar 1060 riyale kadar yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlarin en buyuk dusmani iran dir.Bu ulkenin butun musluman ulkerinde eli kolu var.Bir Turkiye ye gucu yetmiyor.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar Allah hidayet versin
    Cevapla
  • doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemeni bu hale düşürenlerin ocağı sönsün soyu kurusun inşaallah
    Cevapla
  • Hasır 2 yıl önce Şikayet Et
    arab para babaları yıldız futbolculara milyon dolarlar saçarken şu mazlumlara yüreğiniz sızlamıyormu taşmı kesildi kalbiniz..?
    Cevapla
  • cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    onlar iblise ortak olmuş sehtekar beş para etmez insanlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!