Eşref Gani: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim

Taliban’ın Afganistan’da ilerleyişi karşısında başkent Kabil’i terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani, “Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim” dedi.

Eşref Gani: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim
Eşref Gani: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim
GİRİŞ 16.08.2021 00:54 GÜNCELLEME 16.08.2021 01:48
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Afganistan’da 34 vilayetten 31’inde kontrolü ele geçiren Taliban’ın ilerleyişi sürerken, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin Tacikistan’a gitmek üzere başkent Kabil’den ayrıldığı aktarılmıştı.

Ülkeyi terk etmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden ilk kez açıklama yapan Gani, "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Sevgili yurttaşlar! Bugün zor bir seçimle karşılaştım. Ya saraya girmek isteyen silahlı Taliban ile yüzleşmeliyim ya da son 20 yıldır hayatımı onu korumaya ve beslemeye adadığım ülkeyi terk etmeliyim” dedi.

Ülkeden ayrılmaması halinde çok sayıda kişinin hayatını kaybedeceğine dikkat çeken Gani, Kabil’in harap olacağına ve 6 milyonluk şehirde büyük bir insani felaket yaşanacağını ifade etti.

"Taliban, beni devirmek için tüm Kabil'e ve Kabil halkına kanlı bir saldırı düzenlemeye hazır olduklarını açıkça belirtmişti” ifadelerini kullanan Gani, “Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim” dedi.

“YURTTAŞLARININ ONURUNU, MÜLKÜNÜ VE BENLİĞİNİ KORUMAKTAN SORUMLU”

Gani, "Taliban kılıç ve silah yargısını kazandı ve şimdi yurttaşlarının onurunu, mülkünü ve benliğini korumaktan sorumlu” ifadelerini kullanarak, tarihte kaba kuvvetin kimseye meşruiyet kazandırmadığına dikkat çekti.

“TALİBAN ARTIK YENİ BİR TARİHİ SINAVLA KARŞI KARŞIYA”

Taliban artık yeni bir tarihi sınavla karşı karşıya olduğunu ifade eden Gani, “Ya Afganistan'ın adını ve onurunu koruyacak ya da başka yerlere ve ağlara öncelik verecek. Birçok insan ve pek çok tabaka korku içinde ve geleceğe inancı yok” dedi.

Gani ayrıca, Afganistan halkına her zaman hizmet etmeye devam edeceğini açıkladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 28
  • uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşref Gani: "Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim." Büyük adam mısın. helal olsun. 2. Adulhamit e hep kızardım, tahtı mücale etmeden bıraktı diye. Süriyede Eset in yaptıklarını görünce, hak verdim 2. abdülhamit e. Eset suriyeyi kendi koltuğu uğruna satıp dış güçlerin oyuncağı haline getirdi. milletinin insanlarını öldürdü. buyuk adamlar böyle zamanda belli olur.
    Cevapla
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    işte gerçek islam bu .. talibanın uygulamaları şeriat uygulamaları ..
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaçağına halkını sokağa davet edeydin, direneydin.
    Cevapla
  • Osman K A Y A 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban ile ABD'yi işbirliği halinde bilenler, dünyadan hiç bir şey anlamıyorlar. Bari konuşmasınlar ki adam sanılsınlar. ABD de dahil bütün dünya ABD'nin yenildiğini, kaçtığını söylerken, bizim çok bilenler, hala bozuk plak gibi nakarat yapıyorlar.
    Cevapla
  • Gıyasettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan Cumhur başkanı doğru olanı yaptın Kan dökmek iyi değil yeni hayatında mutluluklar diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri