Trump'tan Biden'a flaş istifa çağrısı: ABD tarihinin en büyük yenilgisi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinin ardından Başkan Joe Biden'ı istifaya çağırdı.

Trump'tan Biden'a flaş istifa çağrısı: ABD tarihinin en büyük yenilgisi
Trump'tan Biden'a flaş istifa çağrısı: ABD tarihinin en büyük yenilgisi
GİRİŞ 16.08.2021 02:36 GÜNCELLEME 16.08.2021 02:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trump'ın yazılı açıklamasında, "Joe Biden'ın Afganistan'da yaşananlara izin verdiği için utanç içinde istifa etme zamanı geldi." ifadesine yer verdi.

Biden'a istifa çağrısıyla ilgili, "Bu önemli bir şey olmamalı. Çünkü meşru bir şekilde seçilmedi." sözlerini kullanan Trump ayrıca ABD Başkanını, ülkedeki Kovid-19 vakalarındaki artış, iç göç, ekonomi ve enerji konularında da eleştirdi.

''ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK YENİLGİLERİNDEN BİRİ''

Eski ABD Başkanı, istifa çağrısından önce yayımladığı bir diğer bildiride ise "Joe Biden'ın Afganistan'da yaptığı efsane. Amerikan tarihinin en büyük yenilgilerinden biri olarak tarihe geçecek!" sözlerini sarf etmişti.

TALİBAN'IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair bir hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeyi, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, kenar mahalleleri almaya başlarken hükümete yönetimi ve başkenti barışçıl şekilde devir çağrıları yaptı.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani akşam saatlerine doğru ülkeyi terk etti. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıkladı. Taliban, Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayından açıklamada bulunarak başkent ve ülkeye hakim olduğunu ilan etti.

YORUMLAR 13
  • Eninde Sonunda 2 yıl önce Şikayet Et
    Sovyetler Birliği ni dağıtmıştı şimdide abd yı dağıttı....ağla ABD ağla....
    Cevapla
  • hizacı 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyada tek bir terör örgütü var abd... gerisi abd terör örgütünün taşeronu
    Cevapla
  • Güçlü Turkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin la birbirinizi kininizle geberin. Kan kusturdugunuz muslumanlardan bin beter olun insAllah. Galip olan Allah ve ondan taraf olanlardir....
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar birbirini yerken, olan her zaman olduğu gibi Müslümanlara oluyor
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah var be Allah var
    Cevapla
  • AkL 2 yıl önce Şikayet Et
    Demokratlar talimatı tanıdı.Cumhhriyetçiler kızgın...Amerika büyük tartışma yaşar...Biden avantajını yitirir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız