Saat başı uçaklarla dev tahliye! Pentagon açıklamasında dikkat çeken Türkiye detayı

Pentagon, Türklerin Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğine yardım ettiğini, 24 saat içinde saatte bir uçak kaldırmayı ve günlük 5 bin ila 9 bin kişiyi Afganistan'dan tahliye etmeyi planladıklarını açıkladı.

Saat başı uçaklarla dev tahliye! Pentagon açıklamasında dikkat çeken Türkiye detayı
Saat başı uçaklarla dev tahliye! Pentagon açıklamasında dikkat çeken Türkiye detayı
GİRİŞ 17.08.2021 20:04 GÜNCELLEME 17.08.2021 20:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kabil'deki tahliyelere ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) gazetecilere açıklamalarda bulunan Tümgeneral William Hank Taylor, bugün 4 binden fazla ABD askerinin Kabil'de olacağını söyledi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın şu an güvenli olduğunu belirten Taylor, "Türkler havalimanın güvenliğine ve işleyişine yardım etmeye devam ediyor." dedi.

Taliban'dan dünyaya mesaj: İntikam amacı gütmeyeceğiz!Taliban'dan dünyaya mesaj: İntikam amacı gütmeyeceğiz!

Havalimanının şu an askeri uçuşlar ve sınırlı sayıda ticari uçuşa açık olduğunu ifade eden Taylor, 24 saat içinde saatte bir uçak kaldırmayı ve günlük 5 bin ila 9 bin kişiyi Afganistan'dan tahliye etmeyi hedeflediklerini söyledi.

- PENTAGON, KABİL'DE TALİBAN İLE GÖRÜŞÜYOR

Tümgeneral Taylor, şimdiye kadar Taliban'dan herhangi bir saldırı ya da tehdit olmadığını vurgulayarak, "Havalimanındaki komutanlarımız sahada havalimanı dışındaki Taliban komutanlarıyla iletişim halinde, onlarla görüşüyoruz." diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü John Kirby ise Kabil'den tahliyelerin 31 Ağustos'a kadar süreceğini söyledi.

- TALİBAN’IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECI

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban tahliye olan Afganların parmak izini almalı.. Yoksa yıllar sonra abd ajanı olarak abd vatandaşı görünümlü ajanlarla dolacak Afganistan.. ülken...
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye neden bekçiliğini yapıyor abdnin..pkkya silah veren şeref yoksunları kendi güvenliklerini kendi sağlasın yazık askerimize..bize kurşun sıksın diye pkkya silah verenleri koruyor
    Cevapla
  • Doğukan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin ABD’yi koruduğu yok , ABD zaten kendini koruyacak tek ülkedir yeryüzünde teknolojik olarak . Taliban ile zaten birlikte çalışıyorlar . Dışarıya kavga ediyorlarmış gibi görüntü veriyorlar sadece … Türk Askeri masum ve mazlumları korur , Irk , dil ve din gözetmeksizin !!! Bu nedenle söyledikleriniz doğruyu yansıtmıyor …
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Abd yokmu nato nezninde kore de olduğu gibi çinlileri Türklerle başbaşa bırakmıştı.Çinle anlaşan bir Taliban var ortada anlayacağınız asyadaki üs kurma sevdasını şimdilik erteleyip uzaktan seyredecek buda yeni taktikleri suriyedede rusyaya bırakmıştı
    Cevapla
  • Yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ye köpeklik edenleri çıkarıyorlar. inşallah taliban da hata yapmaz ülkeyi mamur hâle getirir
    Cevapla
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanla anlaşmışlar bu belli.Yoksa bir kaç yüz askerle kaybedilmiş bir savaştan 40 milyonluk bir ülkeden adamlarını öyle armut gibi toplayamazsın..Taliban hiç bir şey yapmasa uçak pistine bir kaç bomba ile çukur açsa hiç bir uçak kalkamaz o limandan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...